x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    26 Sep 2008   •   00:00

Manual pentru viaţă•Poarta coliviei•La genunchiul broaştei•Secătuit




Manual pentru viaţă

Editura Meteor Press. Un manual de autoeducare cu referinţe excelente, care îşi propune să vă arate cum să lucraţi în echipă şi să faceţi faţă perioadelor dificile. "Fiecare bărbat, femeie sau copil ar trebui să studieze această carte cu minuţia unui om de ştiinţă", crede Steve Siebold, un guru al litaraturii motivaţionale. "Fiecare liceu, universitate sau şcoală ar trebui să o includă printre materiile curriculare obligatorii. Joe Vitale ne dezvăluie şi ne reaminteşte de înţelepciunea de care este nevoie pentru a fi fericit, sănătos şi bogat."


Poarta coliviei

Editura Polirom. O poveste care împleteşte trecutul cu prezentul, romanul prezintă descoperirile lui Elizabeth Staveley, o cercetătoare de la Oxford care reconstruieşte aventurile Celiei Lamprey, fiica unui căpitan de corabie din secolul al XVI-lea şi logodnica negustorului Paul Pindar. Dispărută într-un naufragiu, Celia ajunge în haremul din Constantinopol, unde se pomeneşte implicată în intrigile care se ţes pentru favorurile sultanului şi influenţa politică şi unde crima este un instrument mereu la îndemână pentru atingerea scopului.


La genunchiul broaştei

Editura Humanitas. Nu-i deloc simplu să scrii pe tonuri vesele despre anii cincizeci în Ungaria. Tibor Fischer o face din perspectiva unui tânăr baschetbalist care deschide ochii într-o lume anapoda. Fischer şi prietenul lui, Pataki, descoperă deliciile propagandei de partid, farmecul muncii într-o întreprindere comunistă, valul polar adus de sovietici la invazie şi tehnica potemkiniadelor duse la perfecţiune. Altfel spus, suficientă materie primă pentru o dramă sfâşietoare. Însă Fischer preferă registrul comic şi transformă totul în caricatură.


Secătuit

Editura Rao. Omenirea se află în faţa celei mai mari provocări de până acum: sfârşitul erei petrolului! Markus Westermann vrea să reuşească în viaţă, şi nu oriunde, ci în SUA. Cunoaşte un om care susţine că poate găsi petrol acolo unde specialiştii nici măcar nu bănuiesc că ar exista vreun zăcământ. Petrol pentru următorii o mie de ani. Dar are nevoie de cineva care să-i fie manager, să-l ajute, iar persoana cea mai potrivită este Markus Westermann. Împreună răscolesc economia mondială, iar industria petrolieră întrezăreşte luminiţa de la capătul tunelului. Sau poate nu...

×
Subiecte în articol: carte