x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    21 Aug 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Vălul profeţiilor - All • Operaţiunea Monkeewrench - Rao • Prin ţara simţurilor - Trei





Vălul profeţiilor
5144-99823-32_35tv48.jpgAll. Roma, anul 48 î.Hr. În timp ce forţele lui Iulius Caesar şi ale lui Pompei cel Mare se înfruntă într-un război civil sângeros pe întinderile vaste ale imperiului, cetatea Romei devine un focar de intrigi, o breşă pentru spionaj, afaceri veroase şi trădări amare. În acest mediu perfid şi nesigur, o tânără şi frumoasă profetă este cuprinsă de ameţeală în mijlocul unei pieţe şi moare în braţele lui Gordianus Descoperitorul. Obsedat de Casandra şi de taina ei, Gordianus Descoperitorul începe să investigheze crima. Dezvăluirile sumbre ar putea afecta chiar viitorul Romei.



Operaţiunea Monkeewrench
5144-99824-32_35tv49.jpgRao. Bântuiţi de o serie de episoade îngrozitoare şi violente din trecutul lor, Grace MacBride şi echipa ei de specialişti ciudaţi de la firma de software Monkeewrench creează un joc pe computer, în care ucigaşul este mereu prins, iar "băieţii buni" câştigă întotdeauna. Însă jocul devine un coşmar când cineva începe să recreeze crimele imaginare în viaţa reală, până la cel mai mic amănunt. Până când Poliţia află de legătura dintre crime şi joc, trei oameni au fost deja ucişi, iar jocul de-abia a început...



Prin ţara simţurilor
5144-99825-32_35tv50.jpgTrei. O călătorie iniţiatică în ţara simţurilor, dorinţelor şi a tabuurilor spulberate. O poveste orientală care depăşeşte limitele şi interdicţiile. Romanul aparţine Nedjmei, o femeie arabă, care nu a apărut în media decât extrem de rar şi atunci cu voalul pe faţă. Primul ei roman, "Fructul interzis", relatează o poveste autobiografică. În "Prin ţara simţurilor" autoarea reia tema femeii căsătorite cu persoana aleasă de familie şi a dramei ce poate decurge de aici.

×
Subiecte în articol: carte