x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    16 Oct 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Trecutul e un pământ străin • Reclama ucigaşă • Ucenicul

5304-104157-32_35tvjoi45.jpgTrecutul e un pământ străin
Leda. Vara anului 1989, sudul Italiei. În timp ce locotenentul Chiti îşi petrece nopţile încercând să-l prindă pe violatorul în serie care-i terorizează oraşul, Giorgio, un tânăr de 22 de ani, student la drept, se împrieteneşte cu periculosul şi charismaticul Francesco. Ca într-un pact faustic, inocentul Giorgio este ademenit într-o lume coruptă, cu amante de lux, vile somptuoase şi partide de cărţi trucate.



5304-104158-32_35tvjoi46.jpgReclama ucigaşă
Nemira. Când Victor Dean, angajatul unei respectabile firme londoneze de publicitate, moare cazând pe scările de la birou, totul pare doar un accident nefericit. Dar, exact înaintea morţii sale, Dean începuse lucrul la o scrisoare ce demască afacerile foarte dubioase din celebra agenţie. Asumându-şi identitatea altui personaj, Lordul Peter Wimsey se angajează pe postul lui Victor Dean, descoperind că meseria de copywriter este mult mai interesantă decât pare: un pic de cocaină, doar o sugestie de şantaj şi ceva petreceri cu femei uşoare sunt doar câteva dintre lucrurile care pot fi citite printre rândurile anunţurilor publicitare din ziare.

 

5304-104159-32_35tvjoi47.jpgUcenicul
Rao. Jane Rizzoli nu şi-a revenit complet după experienţa aproape fatală prin care a trecut în mâinile unui ucigaş în serie (Warren Hoyt, poreclit Chirurgul) care a lăsat-o cu cicatrici fizice şi psihice, dar asta n-o împiedică pe tânăra detectiv să urmărească un alt criminal, al cărui mod de a ucide este tulburător de familiar. Warren Hoyt se află încă în spatele gratiilor, însă Rizzoli crede că există o legătură între el şi acest nou criminal. Intervenţia unui agent FBI care pare să ştie mai multe despre caz decât oricine altcineva nu face decât să întărească hotărârea lui Rizzoli de a rezolva cazul.

×
Subiecte în articol: carte