x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    26 Feb 2010   •   00:00
Semnale editoriale

Moştenitorii - Leda • Marioneta – All • Ritmuri interioare - Trei



5572-114805-32_35tv45.jpgMoştenitorii
Leda. Autorul romanului "Împăratul muştelor" propune în această carte, "Moştenitorii", o reconstituire uimitoare a lumii pierdute a omului cavernelor şi o viziune înfricoşătoare asupra zorilor unei ere noi. La venirea primăverii, oamenii - câţi au mai rămas din ei - îşi părăsesc adăpostul de iarnă, de pe ţărmul mării, şi se îndreaptă către munte. Dar în acest an se petrec lucruri stranii, înspăimântătoare, cum nu s-au mai întâmplat niciodată. Printre frunze, ei percep zgomote şi mirosuri nemaiîntâlnite şi zăresc fiinţe noi, de neînchipuit. Ceea ce nu ştiu - şi probabil că nu vor apuca să afle - este că vremea oamenilor ca ei se apropie de sfârşit, iar lumea lor va fi moştenită de alţii.


5572-114806-32_35tv46.jpgMarioneta
All. Ce ai face dacă ai fi solicitat într-o zi, pe neaşteptate, să faci pe "negrul" pentru un personaj foarte important? Dar atunci când ai afla că acesta este chiar primul-ministru al Marii Britanii şi că pentru a-i scrie memoriile ai urma să beneficiezi de nişte favoruri extraordinare: o sumă exorbitantă, un loc de creaţie râvnit de toată lumea, condiţii de lucru de vis? Şi pentru ca miracolul să fie desăvârşit, ce te faci când descoperi că cel solicitat înaintea ta să fie "scriitorul din umbră" a murit în împrejurări deosebit de dubioase?


5572-114807-32_35tv47.jpgRitmuri interioare
Trei. De la autoarea bestseller-ului "Vieţile secrete ale Pippei Lee" vine "Ritmuri interioare" - şapte poveşti semnificând şapte moduri diferite de a percepe viaţa, aparţinând unor personaje deopotrivă normale şi exemplare, care încearcă să-şi înţeleagă propria feminitate. "O colecţie de portrete feminine realizate cu mijloacele scriiturii: umane, autentice, surprinzătoare", scrie despre volum Los Angeles Times.

×
Subiecte în articol: carte