x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    19 Mar 2010   •   00:00
Semnale editoriale
5609-116333-32_35tv46.jpgSe poartă nunţile
Polirom. Katie Fforde este una dintre cele mai apreciate scriitoare de romane de dragoste în Marea Britanie, iar volumul "Se poartă nunţile", roman publicat în 2008, a figurat pe lista celor mai bine vândute zece cărţi ale anului din Sunday Times. Cât despre eroina cărţii, Sarah Stratford, în ciuda faptului că este o organizatoare de nunţi înfricoşător de profesionistă şi severă, vom spune totuşi că nu are dreptate... nici o femeie nu urăşte nunţile chiar într-atât!

5609-116334-32_35tv47.jpgAnotimpul fructelor de mango
Leda. Dupa şapte ani petrecuţi în America, Priya Rao se întoarce în India natală. Doreşte să-şi anunţe familia că este logodită cu Nick, americanul pe care-l iubeşte, dar vestea frânge inimile celor din jur, care insistă ca ea să se mărite cu un "băiat bun indian". Vizita se transformă într-o experienţă copleşitoare. Tânăra femeie, care a cunoscut lumea occidentală, încearcă să aducă schimbarea şi în propria familie. Între două culturi profund diferite, între tradiţie şi modern, între generaţii diverse par să existe conflicte de netrecut.

5609-116335-32_35tv49.jpgUn roman francez
Pandora M. Scriitorul şi jurnalistul Frederic Beigbeder a fost arestat preventiv în noaptea de luni spre marţi, la Paris, pentru posesie de cocaină, însă a fost pus în libertate după audiere, informează surse apropiate anchetei. Pretextul "Romanului francez" este dat de o scenă petrecută în mod real în ianuarie 2008, atunci când Frederic Beigbeder şi prietenul său, scriitorul Simon Liberati, sunt arestaţi de Poliţie, la ieşirea dintr-un bar, pentru consum de stupefiante. Urmează două nopţi la închisoare, a doua petrecută chiar într-una dintre celulele medievale ale Palatului Justiţiei, în apropierea Catedralei Notre-Dame.

×
Subiecte în articol: carte