x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mar 2010   •   00:00
Semnale editoriale
5625-116906-03_09tv41.jpgPactul Roşu
Tritonic. O bombă explodează în centrul Marsiliei. Patru cadavre calcinate, nici o revendicare, nici o pistă pentru anchetatori. În disperare de cauză, locotenentul de Poliţie Paul Cabrera este chemat să rezolve acest caz misterios. Înfăţişarea lui de rebel, individualismul său, nimic nu-l recomandă pentru acest tip de misiune. Însă el stăpâneşte terenul, controlează indiciile şi descifrează codurile.
Dar mai ales o cunoaşte pe una dintre victime. Călăuzit de instinct, motivat de ură, Cabrera va dezlănţui teroarea împotriva asasinilor. De la Marsilia la Londra, de la Paris la Bastia, de la Palermo la Islamabad. Civilizaţiile se ciocnesc, legăturile sunt surprinzătoare. Trecutul se întoarce, iar prezentul se răzbună.

5625-116907-03_09tv42.jpgDicţionar de sinonime
Sanda. Dan Dumitrescu revine în peisajul dicţionarelor şi ghidurilor cu "Dicţionar analogic şi de sinonime al limbii române", un volum care se întinde pe 600 de pagini şi cuprinde nu mai puţin de 20.000 de cuvinte. Termenii de dicţionar sunt caracterizaţi prin toate sensurile tematice: literar, livresc, figurat, familiar, regional, popular, argotic. Un dicţionar complet al limbii române actuale pentru uz şcolar, dar nu numai.

×
Subiecte în articol: carte