x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    16 Apr 2010   •   00:00
Semnale editoriale
5654-118054-32_35tv44.jpgMărturia
All. La Academia Avery, o prestigioasă şcoală-internat de tradiţie britanică din Noua Anglie, directorului îi parvine o înregistrare video - un dezastru într-un pachet mic. Mai şocante decât actele sexuale înregistrate pe bandă sunt vârstele elevilor: una dintre fete nu are decât 14 ani. Adevărata cutie a Pandorei, banda video dezlănţuie la nivelul micii comunităţi a şcolii o furtună de vinovăţie şi învinovăţiri.

 

 

5654-118055-32_35tv45.jpgTrandafirul din Sevastopol
Polirom. Roman istoric a cărui acţiune se desfăşoară în complicata perioada victoriană, volumul este povestea Mariellei, a verişoarei sale, Rosa, şi a doctorului Henry Thewell, trei personaje ale căror vieţi sunt răvăşite de Războiul din Crimeea. Henry, logodnicul Mariellei, este trimis la Sevastopol pentru a se îngriji de organizarea spitalelor militare, iar visul Rosei este de a face parte din grupul de asistente condus de faimoasa Florence Nightingale. Rămasă singură să înfrunte atmosfera anostă din casa familiei sale din Clapham, Mariella nu are altă soluţie decât să străbată întreaga Europă în căutarea iubitului şi a verişoarei sale. Însă la capătul călătoriei o aşteaptă o surpriză mai neliniştitoare decât războiul însuşi.

5654-118056-32_35tv46.jpgZen aici şi acum
Humanitas. În "Zen aici şi acum", învăţăturile lui Shunryu Suzuki - renumit pentru extraordinarul talent de a transmite preceptele tradiţionale zen folosind limbajul obişnuit - sunt ilustrate puternic şi direct prin povestirile discipolilor săi, adunate de David Chadwick. Experienţele lor se dovedesc emoţionante, pline de umor, paradoxale şi edificatoare, iar plasarea în contextul vieţii reale le face foarte accesibile. Fiecare întâmplare prezentată este un exemplu al naturii versatile şi eterne a budismului zen.

×
Subiecte în articol: carte