x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    23 Apr 2010   •   00:00
Semnale editoriale
5665-118638-32_35tv46.jpgSă nu audă lumea
Tritonic. Volumul cuprinde un fragment din universul cotidian al societăţii româneşti din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi se doreşte a fi un ghid captivant deopotrivă pentru publicul curios a descoperi lumea familiei, cât şi pentru specialiştii dedicaţi studiului istoriei sociale. Liliana Andreea Vasile ne prezintă o temă spectaculoasă şi dificilă. Acest considerent însă a fost depăşit cu succes prin folosirea tehnicilor şi metodelor specifice istoriei sociale.

 

5665-118639-32_35tv47.jpgDupă-amiază albastră
Paralela 45. O nouă carte în limba română a faimosului scriitor britanic pe care Daily Telegraph îl numeşte "cel mai bun povestitor al generaţiei sale". În Los Angelesul anului 1936, Kay Fischer, o tânără şi ambiţioasă arhitectă, este urmărită de Salvador Carriscant, un necunoscut enigmatic, care pretinde a fi tatăl ei. La doar câteva săptămâni de la întâlnirea lor, Kay porneşte împreună cu el într-o exotică şi extraordinară călătorie, prin Manila şi apoi Lisabona, pe urmele trecutului bătrânului, transformând călătoria lor într-o glorificare a unei iubiri nepieritoare.

 

5665-118640-32_35tv48.jpgClubul Camel
Rao. Clubul, care există undeva la periferia Washingtonului, se compune din patru membri excentrici. Conduşi de un bărbat misterios cunoscut sub numele de "Oliver Stone", aceştia studiază teorii ale conspiraţiei, evenimente curente şi maşinaţii guvernamentale pentru a descoperi "adevărul" ce se ascunde în spatele acţiunilor oficiale. Eforturile lor nu se bucură de prea mult succes - până când grupul ajunge să fie martor la o crimă şocantă... şi toţi se trezesc prinşi într-o incredibilă conspiraţie, care se întinde până la cele mai înalte niveluri.

×
Subiecte în articol: carte