x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    30 Apr 2010   •   00:00
Semnale editoriale
5677-119144-32_35tv47.jpgIdele lui Martie
All. Roma, şedinţa intregului Senat, Idele lui martie anul 44 i.Hr.: Caius Iulius Caesar, comandantul invincibil, este răpus de douăzeci şi trei de lovituri de pumnal. O dată cu el este zădărnicit pentru totdeauna cel mai măreţ proiect de transformare a lumii antice. Valerio Massimo Manfredi creionează personaje de o grandoare impresionantă şi ne povesteşte minut cu minut ultimele patruzeci şi opt de ore din viaţa lui Iulius Caesar. Ore cruciale care şi-au pus pecetea pentru totdeauna pe destinul unui om şi, poate, pe al fiecăruia dintre noi. Un adevărat thriller politic...

 

5677-119145-32_35tv48.jpgInimă de piatră
Corint Jr. Autoarea, Charlie Fletcher, a scris scenarii de filme artistice pentru Warner Bros., TriStar, MGM, Paramount şi de seriale pentru televiziune pentru BBC şi a fost editorialist. "Inimă de piatră" este foarte promiţătorul său roman de debut şi primul dintr-o trilogie foarte bine primită atât de critică, cât şi de mai tinerii cititori. O poveste antrenantă, personaje mitologice, un erou - iată câteva date care duc către un volum pe care îl veţi citi cu sufletul la gură.

 

5677-119146-32_35tv49.jpgMândria Cartaginei
Rao. Numele lui Hannibal evocă măreaţa cetate nord-africană a Cartaginei şi impresionantul său marş către Peninsula Italică, traversând Alpii cu elefanţii, într-o epocă în care istoria era marcată de eroi. Fiul celebrului sufet cartaginez Hamilcar Barca, Hannibal este vârful de lance al unei familii care se dedică în întregime făuririi unui viitor nou pentru Cartagina. Lupta sa este împlinirea unui destin care-l pune faţă în faţă cu cea mai mare provocare: puterea în expansiune a cetăţii Romei. Acest război reprezintă însă, în acelaşi timp, un creuzet în care destinele diferiţilor eroi vor veni în contact, amestecându-se, lăsând în urmă dramă, dar şi speranţa unui nou început.

×
Subiecte în articol: carte