x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    04 Iun 2010   •   00:00
Semnale editoriale
5744-122353-32_35tv46.jpgFamilia lui Pascal Duarte - Ed. Polirom
Primul roman al lui Cela a apărut mai întâi în Argentina, din cauza conţinutului considerat prea violent în climatul tensionat de după Războiul Civil din Spania, şi a cunoscut o popularitate enormă în deceniul următor. Cartea este o autobiografie fictivă care povesteşte viaţa unui ucigaş aflat în spatele gratiilor, în aşteptarea condamnării la moarte. Pascual Duarte este un criminal sângeros, dar şi o victimă a unui mediu social distructiv, iar viaţa sa reflectă realitatea crudă a Spaniei rurale din timpul dictaturii franchiste.


5744-122354-32_35tv47.jpgŞtiinţă şi istorie - Ed Litera
"Ştiinţă şi istorie" este o carte dinamică, plină de întâmplări care explică modul în care funcţionează lucrurile în viaţa noastră de zi cu zi şi cum trăiau oamenii cu secole în urmă. Într-un singur volum, există informaţii detaliate despre subiecte diverse cum ar fi zborul, computerele, înregistrarea sunetului, cele mai importante clădiri din lume, minuni medicale şi jocurile şi sporturile noastre favorite. Există descrieri şi imagini cu primele automobile şi echivalentele lor sofisticate de astăzi; cu ceasuri, computere şi aparate de fotografiat; şi o multitudine de alte invenţii ingenioase din fiecare perioadă istorică.


5744-122355-32_35tv48.jpgPământ şi apă - Ed Nemira
Volumul este o mare epopee a Greciei clasice, o mare aventură a omenirii. 456 î.Hr. În timpul pregătirilor pentru funeraliile lui Eschil, poetul Pindar descoperă memoriile marelui dramaturg şi bun prieten: o cronică detaliată a încleştării dintre puternica armată a lui Xerxes şi statele greceşti rebele conduse de Temistocle şi Leonidas, dar şi o dezvăluire surprinzătoare a crimelor petrecute în jurul Oracolului din Delphis şi a răzbunării necruţătoare care le-a urmat.

×
Subiecte în articol: carte