x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Sfin: Povestea marilor imperii antice

Sfin: Povestea marilor imperii antice

16 Aug 2010   •   00:00
Sfin: Povestea marilor imperii antice
5871-129254-declinulimperiilor_coperta.jpgSăptămâna Financiară vă invită să descoperiţi istoriile fascinante ale marilor civilizaţii antice, prin intemediul cărţii "Declinul imperiilor. De la glorie la ruină", care a apărut astăzi pe piaţă.

Volumul autorului american Cormac O'Brien răspunde la o serie de întrebări importante: de ce s-au prăbuşit marile imperii şi ce s-a întâmplat cu civilizaţiile de aur din trecutul îndepărtat? Declinul lor a fost brusc sau a avut loc treptat? Din cenuşa lor s-au născut alte mari puteri sau dispariţia lor a lăsat un gol ce a trebuit umplut treptat şi dureros?

Autorul readuce la viaţă povestea a şaisprezece mari imperii, prezentând informaţii detaliate şi precis documentate despre naşterea lor, realizări, conducere, clasele sociale şi marile bătălii de al căror rezultat depindea soarta a milioane de oameni.

De la egipteni, minoici şi babilonieni la parţi, mayaţi şi romani, cartea oferă o imagine originală şi plină de culoare a trecutului îndepărtat. O'Brien acordă o atenţie deosebită strategiilor folosite de conducătorii imperiilor din Antichitate, pentru a-şi asigura guvernarea teritoriilor proprii şi a celor cucerite şi ascultarea de către supuşii lor.

×
Subiecte în articol: carte