x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Spionaj la Vatican

Spionaj la Vatican

de Sebastian S. Eduard    |    05 Dec 2008   •   00:00

Revoluţii Dictaturi Expulzări Persecuţii Războaie



Autorul de mare succes ("KGB", "A cincea poruncă", "MI6") se întoarce la Editura Tritonic cu un nou volum: "Sfânta Alianţă". Teorii conspiraţioniste, argumente istorice, speculaţii pe muchie de cuţit – toate acestea fac din cartea de faţă un volum care se citeşte cu sufletul la gură şi care conţine multe adevăruri parţiale.

TOP SECRET. Frattini încearcă aici să reconstruiască operaţiunile secrete pe care Vaticanul le-a purtat de-a lungul ultimelor cinci secole, timp în care s-au confuntat cu schisme, revoluţii, dictaturi, expulzări, persecuţii, războaie mondiale... În numele lui Dumnezeu au fost asasinaţi regi, au fost încarceraţi diplomaţi, au fost susţinute facţiuni în conflict, s-au închis ochii asupra catastrofelor şi holocaustului, au fost finanţate grupări teroriste şi dictaturi sud-americane, au fost protejaţi criminali de război şi au fost spălaţi bani ai mafiei, au fost manipulate pieţe financiare şi s-au provocat falimente bancare, sau condamnate conflicte în timp ce se vindeau arme beligeranţilor. Cu alte cuvinte: politică...


Semnale editoriale

Fete - Editura Trei
Volumul de faţă este o călătorie în cele mai ascunse cotloane ale dorinţei masculine. O poveste despre bărbaţii prinşi în capcana propriei lor puteri. Romanul conţine mărturisiri pe care bărbaţii nu le pot face cu uşurinţă şi care, exprimate direct, devin extrem de şocante oricărui cititor. Un volum bine scris a unui cunoscător al psihologiei masculine, mustind a sexualitate şi care se citeşte într-o suflare.

Madagascar 2 - Editura Nemira
 În cinematografe rulează deja filmul, dar poate-poate copilul tău vrea să citească şi cartea. Pentru că volumul apărut la editura  Nemira nu este altceva decât novelizarea foarte popularului film de desene animate. Astfel, după ce au colindat insula Madagascar, Alex, Melman, Marty şi Gloria se hotărăsc să se întoarcă acasă. Dar ajung... în jungla africană. Când leul Alex îşi regăseşte familia, trebuie să demonstreze că are toate calităţile necesare unui rege.

Copii lui Hurin - Editura Rao
 Cea mai mare parte a acestei opere, dacă nu în întregime, ţine de perioada care a urmat publicării Stăpânului Inelelor. În acei ani, "Copiii lui Húrin" a devenit pentru Tolkien povestea dominantă de la sfârşitul Zilelor de Odinioară şi o vreme îndelungată ei şi-au dedicat toate gândurile.Volumul acesta, în ultima sa formă, este principala poveste a Pământului de Mijloc după Stăpânul Inelelor şi a fost editat de către Christopher Tolkien, cel de-al treilea fiu al scriitorului. Numit după moartea acestuia, executorul său literar, Christopher, şi-a dedicat viaţa editării şi publicării scrierilor nepublicate aparţinând marelui autor. Printre acestea – "Silmarillion", "Poveşti neterminate" sau cartea de faţă.

Longobardul - Editura Polirom
 "Longobardul" este un roman istoric, o cronică ficţionalizată a anilor de domnie ai lui Rotari, la început duce de Brescia, apoi încoronat rege (636-652) al longobarzilor. Acesta va fi instruit şi sfătuit până la moarte de magistrul, mentorul şi consilierul său, Stiliano, ubicuul narator care ţine în mână toate firele epice. Superior epocii prin ştiinţa sa de carte, acesta este un personaj cuceritor atât prin slăbiciunile sale omeneşti, cât şi prin înţelepciune şi deschidere universală, reunind în personalitatea sa simţămintele general umane cu capacitatea modernă de a negocia, de a face compromisuri, de a disocia între bine şi rău.

×
Subiecte în articol: carte