x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Stephen King: Reeditare Misery

Stephen King: Reeditare Misery

de Sebastian S. Eduard    |    10 Oct 2008   •   00:00

O reeditare de excepţie apare la Nemira. Editura care a publicat majoritatea romanelor maestrului horror Stephen King vine acum cu "Misery".



O reeditare de excepţie apare la Nemira. Editura care a publicat majoritatea romanelor maestrului horror Stephen King vine acum cu "Misery".
Paul Sheldon, scriitor de bestseller-uri, a devenit bogat şi celebru graţie aventurilor eroinei sale romantice, Misery Chastain. După câteva volume publicate, se hotărăşte s-o omoare, pentru a se putea consacra altor romane. Însă, în timpul unei excursii în munţi, este accidentat grav şi salvat de Annie Wilkes, o fostă infirmieră, o psihopată şi fanatică admiratoare a personajului. Paul Sheldon, îngrijit şi torturat cu o sadică tandreţe, este obligat să o reînvie pe Misery numai pentru Annie şi sub ostila ei supraveghere. Dar tensiunea atinge cote insuportabile şi curând devine limpede că sfârşitul cărţii va fi şi sfârşitul unuia dintre ei.
Cartea lui King a fost ecranizată în 1990, cu Kathy Bates, James Caan şi Lauren Bacall în rolurile principale.


"Un duel psihologic, un supliciu sau o parabolă despre agonia unui scriitor devenit prizonierul propriei sale ficţiuni. King ne închide aici în cel mai terifiant decor pe care l-am putea imagina."
Sunday Times


Semnale editoriale

Enigma lui Piero(Editura Rao)
Flagelarea lui Piero della Francesca este unul dintre tablourile cele mai surprinzătoare din pictura occidentală. Este şi o enigmă pe care mulţi au încercat s-o descifreze fără nici un rezultat. Astăzi, după ani întregi de cercetări, Silvia Ronchey ne propune o teză revoluţionară asupra semnificaţiei tabloului, expunând-o într-un fel de poveste cu detectivi, papi, cardinali, agenţi secreţi, sultanul Mehmet al II-lea, o principesă iniţiată în ritualurile păgâne şi apoi asasinată, pictori de cel mai înalt nivel.

Babyville(Editura Polirom)
Julia, Maeve şi Sam sunt cele trei protagoniste ale romanului, trei femei extrem de diferite, pentru care ideea conceperii unui copil reprezintă o schimbare totală de perspectivă. Julia îşi doreşte cu ardoare un cămin fericit şi este convinsă că un bebeluş va reuşi să îndrepte relaţia nereuşită pe care o are cu Mark. Maeve, o irlandeză roşcată şi sexy, este de-a dreptul alergică atunci când vine vorba de relaţii pe termen lung. Sam este mama obsedată de pruncul său, care îşi neglijează partenerul. Cum vor reuşi cele trei să-şi regăsească echilibrul e o întreagă poveste...

Ghid de supravieţuire(House of Guides)
Felicitări! O să ai un copil! Eşti un părinte mândru, care-şi ţine-n braţe ghemotocul lui de fericire. Dar, surpriză! După ce ai ajuns în al nouălea cer, ai descoperit că lucrurile nu sunt chiar atât de roz. Nu intra în panică! Jeff Green, în calitate de proaspăt tătic, vă va ajuta să vă acomodaţi cu noul statut de părinte. Asa că, Tati, dacă treci prin perioade de depresii parentale şi Mami, dacă eşti încă supărată pentru că partenerul tău te-a lăsat să îţi baţi singură capul cu problemele familiei, atunci această carte vi se adresează.

Misterul Graalului(Editura Humanitas)
 Graalul are un conţinut viu, un "mister" care, până astăzi, poate fi considerat în largă măsură necunoscut. El ţine de o tradiţie metafizică, în sensul cel mai riguros al termenului. Doar din punctul de vedere al unei discipline ce ştie să surprindă realitatea a ceea ce se ascunde îndărătul simbolurilor şi miturilor primordiale şi, mai apoi, din acela al unei metafizici a istoriei, acest mister poate fi surprins potrivit semnificaţiei sale adevărate şi profunde. Prezentul eseu intenţionează să contribuie la interpretarea legendei Graalului.

×
Subiecte în articol: carte