x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thriller poliţist

Thriller poliţist

de Sebastian S. Eduard    |    09 Oct 2009   •   00:00
Thriller poliţist

Autorul "Colecţionarului de Oase" revine...



Rao continuă o serie de succes, Lincon Rhyme, sub semnătura autorului american Jeffery Deaver, cunoscut scriitor de thrillere poliţiste care a publicat până acum "Luna rece", "Păpuşa adormită" şi "Scaunul gol". Cu toate acestea, cea mai reprezentativă operă a sa este considerată "Colecţionarul de oase", după care s-a făcut şi un film, cu Denzel Washington şi Angelina Jolie în rolurile principale.

 "Maimuţa de piatră" spune povestea expertului criminalist Lincoln Rhyme (cine altul, nu?) şi a colaboratoarei sale, Amelia Sachs, care au fost recrutaţi de FBI pentru a captura un criminal înrăit, poreclit Strigoiul, implicat în aducerea frauduloasă în SUA a imigranţilor chinezi. Când criminaliştii reuşesc să dea de urma lui, la bordul vasului cu încărcătură de contrabandă, operaţiunea de prindere eşuează şi Strigoiul reuşeşte să scape. Acum el trebuie să lichideze singurii martori rămaşi în viaţă, două familii care au scăpat de pe vas şi şi-au pierdut urma în Chinatown. Aflaţi în luptă cu un adversar necruţător, Lincoln şi Amelia se văd angajaţi într-o cursă contra cronometru pentru a găsi cele două familii, înainte ca Strigoiul să le reducă la tăcere...


Semnale editoriale


5286-103613-scan0006.jpgPorcul
LEDA.
"O poveste despre maturizare - pe cât de stranie, pe atât de surprinzătoare în originalitatea ei - amintind de celebra «De veghe în lanul de secară»", scrie New York Times. Când bunica îi moare, iar bunicul este trimis la un cămin de bătrâni, Danny, un adolescent de 15 ani, se hotărăşte să aibă grijă de porcul şi de casa acestora rămasă în paragină. La periferia unui oraş industrial, pierdut undeva prin Anglia, Danny şi Surinder, prietena lui, creează un paradis fragil în mijlocul lumii sufocante din jur, populate de vecini rasişti şi familii nepăsătoare.

5286-103611-scan0001.jpgRăzboinicul viking
NEMIRA.
Fiul unei căpetenii şi al unei prinţese, tânărul Halfdan s-a născut sclav. Luptător de temut cu arcul şi săgeata, cunoscând secretele naturii, nu poate decât să viseze la viaţa de războinic. Dar tatăl său cade răpus de lovitura năprasnică a unui saxon, iar mama sa va plăti un preţ teribil pentru libertatea băiatului. Soarta lui este să trăiască şi să ucidă după legea armelor, să cunoască gloria adevăratei frăţii, dar şi orori de neînchipuit. Căci un adevărat viking nu îşi găseşte pacea decât în inima bătăliei.

5286-103612-scan0004.jpgAspidistra să trăiască!
POLIROM.
Romanul, publicat pentru prima oară în 1936 şi presărat cu numeroase detalii autobiografice, este o satiră muşcătoare la adresa vieţii literare şi a societăţii capitaliste ce ridică banul la rang de religie. Proiectând naraţiunea pe fundalul Marii Depresiuni Economice din anii '30, Orwell realizează o cronică sumbră, emoţionantă, dar străbătută de puternice accente comice, a războiului personal purtat de Gordon Comstock, un mărunt poet londonez trecut de prima tinereţe, împotriva dominaţiei "zeului-ban" ce corupe toate aspectele existenţei şi a "decentei meschine a clasei medii de jos".

×
Subiecte în articol: carte