x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thrills & Chills în decembrie de la Editura Trei

Thrills & Chills în decembrie de la Editura Trei

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Dec 2023   •   18:00
Thrills & Chills în decembrie de la Editura Trei

Cele mai bune thrillere și romane mystery publicate de Editura Trei în colecția Crime vă așteaptă să le descoperiți chiar acum. Fie că este vorba despre “entertainment de mare clasă, de la una dintre maestrele moderne ale genului mystery” (Library Journal) așa cum avem în Crimă la Oxford de Ruth Ware, sau de povești întunecate cu experimente științifice ca în Nebunia mulțimilor de Louise Penny, “răsturnări de situație rapide și un limbaj clar și simplu" (Passauer Neue Presse) – Când vin străinii de Ivar Leon Menger ori de crimele abominabil de ingenioase din Setea de Jo Nesbø - volumul 11 din seria Harry Hole, vă garantăm lecturi de neuitat!

April Clarke-Cliveden a fost prima persoană pe care Hannah Jones a cunoscut-o la Oxford. Plină de viață, genială, uneori răutăcioasă și o adevărată mondenă, o atrage rapid pe Hannah pe orbita ei strălucitoare. În primul trimestru, își formează un grup de prieteni devotați și inseparabili — Will, Hugh, Ryan și Emily. Însă până la sfârșitul anului, April e moartă.

Zece ani mai târziu, Hannah și Will așteaptă primul lor copil, iar John Neville, bărbatul condamnat pentru uciderea lui April și fost portar la Oxford, moare în închisoare. Ușurată că poate lăsa trecutul în urmă, Hannah își vede întreaga lume dată peste cap când află despre noi dovezi, potrivit cărora Neville ar putea fi nevinovat.

Când reia legătura cu vechii prieteni și pătrunde mai adânc în misterul morții lui April, își dă seama că toți cei pe care credea că-i cunoaște au câte ceva de ascuns… inclusiv o crimă.

 

Iuno trăiește, din copilărie, în izolare totală, în adâncul pădurilor din Țara de Nord, pe o insuliță, împreună cu părinții și fratele ei, Boy. Își petrec timpul pescuind, făcând plăcinte și jucând duminica jocuri de societate. Dar trăiesc într-o frică permanentă. Fiindcă pe celălalt mal pândește pericolul: Străinii sunt pe urmele lor. Vor să se răzbune pentru ceva ce, chipurile, le făcuse odinioară tatăl. Și nu vor să-l ucidă doar pe el. Străinii vor să nimicească întreaga familie. Dar tata a săpat un adăpost secret. Acolo se pot simți în siguranță. Deocamdată…

Rareori s-a insinuat răul într-un mod atât de perfid idilic ca în acest roman de debut: un thriller grandios, emoționant.

 

Începe cu o idee și se răspândește ca un virus… până când generozitatea se preschimbă în nebunie. În timp ce locuitorii din Three Pines se bucură din plin de zăpadă și beau ciocolată caldă la bistrou, vacanța inspectorului-șef Armand Gamache este întreruptă de o solicitare simplă: să asigure securitatea la o prelegere susținută la universitatea din apropiere. Pare ceva nevinovat, până află cine este profesoara Abigail Robinson, iar ideile ei i se par atât de respingătoare, încât solicită anularea evenimentului. Însă curând teoriile ei încep să devină subiect de discuții, să se răspândească și să contamineze atmosfera, până când adevărul și faptele, realitatea și iluzia devin atât de confuze, că e imposibil să le mai distingi. Abigail Robinson promite că totul va fi bine. Dar Gamache știe că nu pentru toată lumea. Și astfel, când este comisă o crimă, inspectorul-șef trebuie să ancheteze și omorul, și o halucinație extrem de populară. Și nebunia mulțimilor.

 

Pe străzi a mai apărut un ucigaș și e deosebit de feroce. Prima victimă este o dependentă de Tinder. Singurul indiciu clar – fragmente de rugină și vopsea în rănile ei – lasă echipa de investigație nedumerită. Două zile mai târziu, are loc o a doua crimă: o femeie de aceeași vârstă, tot utilizatoare Tinder, găsită într-o postură ciudat de asemănătoare. Șeful poliției știe că există un singur om care ar putea rezolva acest caz. Dar Harry Hole nu mai este în poliție. I-a promis femeii iubite și și-a promis sieși că nu se va întoarce niciodată: nu după ultimul său caz, care i-a pus într-un real pericol pe cei apropiați lui. Dar în aceste crime îi atrag atenția detalii pe care anchetatorii le-au omis. Pentru Harry, este ca și cum ar auzi „vocea unui bărbat de care încearcă să nu-și mai amintească“. Acum, în ciuda promisiunilor sale, în ciuda a tot ceea ce riscă, Harry se aruncă înapoi în vânătoarea unei umbre care îl bântuie – monstrul care i-a scăpat.

×
Subiecte în articol: editura trei Thrills & Chills