x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Un atlas de istorie a lumii

Un atlas de istorie a lumii

de Sebastian S. Eduard    |    24 Ian 2010   •   00:00
Un atlas de istorie a lumii

Enciclopediile Rao continuă să apară în condiţii grafice de excepţie. "Atlas de istorie a lumii" este unul dintre ultimele titluri. Volumul apare în colaborare cu Institutul DeAgostini.



Acest nou atlas traversează firul istoriei cu ajutorul a 93 de planşe însoţite de numeroase hărţi, texte explicative cuprinzătoare şi multe ilustraţii. Cartografia de calitate este bogată în informaţii şi se pretează unor chei de lectură multiple, de la cadrul de ansamblu până la analiza în detaliu.

Textele, completate de aprofundări şi de cronologii sintetizate, contribuie la surprinderea momentelor istorice importante, dar şi a evenimentelor mai puţin cunoscute, ce au legătură cu tema respectivă. Istoria este reprezentată în devenirea sa continuă: evenimentele, prezentate ca o serie de cadre dinamice, sunt puse în relaţie, ca nişte componente ale unui proces bazat pe o strânsă întrepătrundere de fapte.

Atlasul este împărţit în mai multe secţiuni, de la preistorie până în epoca contemporană, punând un accent deosebit pe problemele mileniului trei şi pe cele mai arzătoare teme de actualitate. La final, o serie de tabele cronologice reiau etapele marcante ale istoriei, desfăşurându-se de-a lungul unor importante repere temporale. Un indice de locuri şi de personaje uşurează căutarea pe subiecte.

×
Subiecte în articol: carte