x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Concert Aniversar ”Brukenthal 300” la Sala Thalia!

Concert Aniversar ”Brukenthal 300” la Sala Thalia!

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Iul 2021   •   12:35
Concert Aniversar ”Brukenthal 300” la Sala Thalia!

Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu va găzdui luni, 26 iulie 2021 Concertul Aniversar ”Brukenthal 300” susținut de Orchestra Filarmonicii chiar în ziua de naștere a baronului. Pe scenă vor urca dirijorul Cristian Lupeș și violonistul Alexandru Tomescu.

Pentru a marca cei 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal, Filarmonica de Stat Sibiu și-a intitulat sugestiv sezonul muzical  2020-2021 ”Stațiunea Muzicală Brukenthal” iar în urmă cu două săptămâni a fost lansat și proiectul ”Brukenthal Unplugged” – care însumează o serie de evenimente care au același scop: de a-l celebra pe baronul Sibiului.
În 26 iulie 2020 – într-o avanpremieră a anului aniversar Brukenthal – Orchestra Filarmonicii Sibiu a susținut un concert chiar în Curtea Palatului Brukenthal. Anul acesta, Concertul Aniversar Brukenthal va avea loc în Sala Thalia datorită infrastructurii adaptate pentru a oferi siguranța sanitară necesară în această perioadă dar și pentru a putea oferi șansa cât mai multor sibieni de a participa la acest eveniment, fiind puse în vânzare aproximativ 300 de bilete.

Programul concertului, ales special pentru a marca acest eveniment aniversar, va cuprinde lucrări semnate de Alessandro Scarlatti, Max Bruch și Antonín Dvořák.
 

×