x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Experiment rock Queen & Rodgers

Experiment rock Queen & Rodgers

de Alex Revenco    |    26 Mar 2006   •   00:00
Experiment rock Queen & Rodgers

Supravietuitorii lui Mercury din Queen impreuna cu "vocea" Free & Bad Company colinda America de Nord.

Dupa "incalzirea" efectuata in Europa, din 3 martie Queen & Paul Rodgers au luat la rand orasele din Canada si SUA, in turneul de promovare a CD-ului (si DVD-ului) "Return of the Champions", din 2005. Este, dupa 20 de ani, primul turneu american sub titulatura Queen si fara Freddie Mercury, disparut in 1991 (SIDA). Din formula de concert, la aceasta ora, sub "palaria" Queen sunt Paul Rodgers - solist vocal, Brian May - chitara si Roger Taylor - tobe. La care se adauga basistul Danny Miranda (ex-Blue Oyster Cult), in locul lui John Deacon - care nu mai participa la turnee, chitaristul Jamie Moses (Brian May Band) si un vechi colaborator al grupului, Spike Edney, la clape.

MANIERA PROPRIE. Chiar daca exista si opinii de genul "nu se compara cu Freddie", se poate spune ca Paul Rodgers a fost "adoptat" si de muzicieni si de public. Cu o voce extraordinara si o foarte bogata experienta concertistica, Rodgers nu incearca sa-l imite pe Mercury, el canta compozitiile Queen in propria maniera, plus hiturile proprii, realizate de-a lungul anilor cu Free (All Right Now) sau Bad Company (Feel Like Makin’ Love). Dar evident, in toate concertele, piesele de rezistenta sunt tot vechile succese Queen: "We Will Rock You", "I Want to Break Free", "Crazy Little Thing Called Love", "Bohemian Rhapsody", "I’m in Love With My Car" sau "We Are the Champions". Iar de fiecare data, May nu uita sa anunte la piesa "Love of My Life": "asta este pentru Freddie", fostul mare vocalist de la Queen fiind de altfel "prezent" cu vocea pe "It’s a Beautiful Day", piesa de inceput a fiecarui concert.

ONOARE. Paul Rodgers (in paralel cu Queen are si propria cariera) spune despre intalnirea si colaborarea cu Brian May & Co: "Cand am fost chemat pentru a repeta cu Queen am fost entuziasmat, m-am simtit extrem de onorat. Queen inseamna, inainte de orice, un foarte mare show rock, cu jocuri de lumini, lasere etc., care insa nu fac mai stralucitor stilul meu interpretativ. Problema care s-a pus, la inceput, a fost: «Oare eu vreau sa cant aceste minunate cantece alaturi de acesti mari muzicieni?». Si pentru ca raspunsul a fost afirmativ am batut palma. Sa interpretez aceasta minunata muzica in felul meu este singura rezolvare. Pentru ca, intr-adevar, eu n-am venit aici sa iau cuiva locul".

×
Subiecte în articol: cultura queen rodgers