x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film 1 miliard de dolari pentru Harry Potter

1 miliard de dolari pentru Harry Potter

01 Aug 2011   •   21:00
1 miliard de dolari pentru Harry Potter

Lungmetrajul "Harry Potter si Talis­ma­nele Mortii: Partea 2", ultimul film din aceasta franciza cinematografi­ca, a intrat in clubul select al "filmelor miliardare", care au obtinut incasari de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial.

Reprezen­tan­tii distribuitorului Warner Bros. au de­cla­rat, duminica, ca ultimul film din franciza "Harry Potter" a depasit acest celebrul prag de 1 miliard de do­lari, obtinand incasari de 1,008 mi­­liarde de dolari pe plan mondial, ocu­pand locul al optulea in topul fil­me­­lor cu cele mai mari incasari din istorie.

Potrivit Warner Bross, "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" va depasi in curand filmul clasat pe pozitia a saptea in acest top, animatia "Alice in Tara Minunilor" (1,024 mi­lia­rde de dolari), dar si pe cel clasat pe locul al saselea, "Piratii din Ca­raibe: Pe ape si mai tulburi", care este filmul cu cele mai mari incasari din acest an (1,032 miliarde de dolari).
"Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" este primul film din franciza "Harry Potter" care trece de pragul incasarilor de 1 miliard de dolari.

×