x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film A murit "inspectorul Dreyfus", protagonistul seriei Pantera Roz. Herbert Lom avea 95 de ani

A murit "inspectorul Dreyfus", protagonistul seriei Pantera Roz. Herbert Lom avea 95 de ani

27 Sep 2012   •   15:05
A murit "inspectorul Dreyfus", protagonistul seriei Pantera Roz. Herbert Lom avea 95 de ani

Actorul Herbert Lom, actorul care si-a castigat celebritatea dupa rolul interpretat in seria Pantera Roz, in care juca rolul inspectorului Dreyfuss, a decedat joi, la varsta de 95 de ani.

Conform bbc.co.uk, care citeaza membri ai familiei actorului de origine ceha, Lom a murit in somn, la resedinta sa din Londra.

In 60 de ani de cariera, Lom a interpretat peste 100 de roluri, pe langa seria ce i-a adus celebritatea, cele mai importante fiind cele din Ladykillers, The Human Jungle, Spartacus, El Cid ori I Have Been Here Before.

De asemenea, el l-a interpretat pe Napoleon Bonaparte, in 1956, intr-o adaptare cinematografica a romanului lui Lev Tolstoi, "Razboi si pace", in care a jucat alaturi de Audrey Hepburn si Henry Fonda.

In 1964, cariera lui Herbert Lom s-a schimbat pentru totdeauna, odata cu aparitia, in premiera, in rolul inspectorului Dreyfus, in A Shot In The Dark, primul film al seriei Pantera Roz.

"Am simtit ca l-am apucat pe Dumnezeu de picioare cand mi s-a oferit acest rol. Dar a devenit curand o arma cu doua taisuri dupa ce oamenii au inceput sa ma asocieze cu Dreyfus", declara Herbert Lom in urma cu cativa ani.

×
Subiecte în articol: pantera roz herbert lom