x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Acțiunile cinematografelor americane cresc spectaculos după lansarea peliculei Top Gun: Maverick

Acțiunile cinematografelor americane cresc spectaculos după lansarea peliculei Top Gun: Maverick

29 Mai 2022   •   21:05
Acțiunile cinematografelor americane cresc spectaculos după lansarea peliculei Top Gun: Maverick

Acțiunile cinematografelor americane au crescut, pe fondul așteptărilor ridicate pentru debutul în weekend al continuării filumului Top Gun, scrie Reuters.

Cinemark Holdings, AMC Entertainment Holdings și Imax Corp au crescut fiecare cu peste 6%, în condițiile în care "Top Gun: Maverick" a debutat în cinematografe, analiștii de box office estimând că filmul Paramount va fi unul dintre cele mai mari succese de box office ale verii.

Pelicula trebuia lansată în 2020, dar a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei COVID-19.

Acțiunile Paramount Global, fosta ViacomCBS, au crescut cu 3,5%.

Site-ul de recenzii de film Rotten Tomatoes a arătat că sequel-ul blockbusterului din 1986 a primit un rating de 97% din partea criticilor de film consacrați și un rating de 99% din partea criticilor de public.

În film, Cruise, în vârstă de 59 de ani, își reia rolul unui pilot de marină, al cărui indicativ de apel este Maverick, cu o înclinație de a se opune autorității.

Utilizatorii de pe Stocktwits, popular printre investitorii de retail, au postat meme-uri despre film, precum și link-uri către recenzii și alte mesaje în care se specula că acesta va ridica acțiunile.

Shawn Robbins, analist șef la BoxOffice Pro, a estimat recent că vânzările de bilete vor atinge 100 de milioane de dolari în weekendul Memorial Day în Statele Unite și Canada. Acest lucru ar face din acest film debutul cu cele mai mari încasări din cariera lui Cruise.

Acțiunile AMC au urcat în 2021, ca parte a unei frenezii de tranzacționare. Până acum, în 2022, acțiunile AMC au scăzut cu 51%, în timp ce Cinemark a câștigat 6%.

×
Subiecte în articol: top gun maverick