x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorul Kenneth Mitchell, din Star Trek și Marvel, a murit la vârsta de 49 de ani

Actorul Kenneth Mitchell, din Star Trek și Marvel, a murit la vârsta de 49 de ani

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2024   •   22:17
Actorul Kenneth Mitchell, din Star Trek și Marvel, a murit la vârsta de 49 de ani
Sursa foto: Hepta

Actorul Kenneth Mitchell a murit după ce s-a luptat cu scleroza laterală amiotrofică (SLA), ce este cunoscută și sub numele de boala neuronilor motori, timp de mai bine de cinci ani. Familia sa l-a descris ca fiind „o operă de artă inspirațională pentru toate inimile pe care le-a atins”.

Actorul Kenneth Mitchell, care avea 49 de ani, a fost diagnosticat cu SLA, cunoscută și sub numele de boala neuronilor motori, în urmă cu cinci ani și jumătate.

Familia sa a spus într-o declarație pe Instagram că Mitchell a fost „o operă de artă inspirațională pentru toate inimile pe care le-a atins”, potrivit Sky News.

Mitchell a apărut într-o varietate de emisiuni TV și filme, inclusiv Captain Marvel, în care l-a interpretat pe tatăl personajului principal, Joseph Danvers.

Născut în Toronto, Canada, Mitchell a fost căsătorit cu actrița Susan May Pratt, iar cei doi au avut împreună doi copii.

El a dezvăluit că suferea de scleroză laterală amiotrofică într-un interviu acordat revistei People în 2020 și a spus că folosea un scaun cu rotile electric.

În postarea de pe Instagram, familia sa i-a adus un omagiu ca fiind „un căutător de speranță, visător cu ochii deschiși, credincios în vise, jucător de fotbal, plimbător pe plajă, îmbrățișator de urși... și mai mult decât orice altceva, un tată mândru”. Ei au adăugat: „Ca o stea masivă care explodează cu bunătate, puritate și un brand special de prostie, ai fost atras direct în orbita lui”.

„Odată capturat, Kenny te putea scălda în pozitivitate, compasiune, considerație și ilaritate și te făcea să te simți atât de iubit”.

Familia lui Mitchell a vorbit, de asemenea, despre modul în care a înfruntat „o serie de provocări îngrozitoare” din cauza sclerozei laterale amiotrofice timp de cinci ani și jumătate, depășindu-le pe fiecare dintre ele cu grație și cu angajamentul de a trăi viața din plin.

Cea mai frecventă formă de boală a neuronilor motori, SLA este o boală neurodegenerativă progresivă care face ca celulele nervoase specializate din creier și măduva spinării să nu mai funcționeze corect. Este cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig, după numele celebrului jucător de baseball New York Yankees, care a fost nevoit să se retragă după ce a dezvoltat această afecțiune în 1939. Cei care suferă de această boală pot avea dificultăți la mers, vorbire, înghițire și respirație.

(sursa: Mediafax)

×