x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Alexandru Papadopol, despre „Acasă la tata”

Alexandru Papadopol, despre „Acasă la tata”

de Maria Coman    |    30 Oct 2015   •   09:45
Alexandru Papadopol, despre „Acasă la tata”

„Acasă la tata”, filmul care vorbeşte din nou, după o lungă pauză, despre lumea satului românesc şi despre cum e ea acum, în zilele noastre, va intra în cinematografe din 6 noiembrie. Filmul este o premieră pentru Andrei Cohn ca regizor de lung metraj şi îi are în rolurile principale pe Alexandru Papadopol şi Ioana Flora, de asemenea pe Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu şi Nataşa Raab.

Alexandru Papadopol povesteşte, într-un interviu pentru Jurnalul Naţional, de ce consideră că acest rol e unul dintre cele mai importante în care a jucat.

1. Spuneai că acest rol se poate transforma într-unul definitoriu pentru o carieră, explică-ne un pic de ce?

Spuneam lucrul ăsta pentru că eu cred că "Acasă la tata" se poate constitui într-un eveniment cinematografic. Chiar cred că filmul lui Andrei Cohn va trece proba timpului pentru că abordarea regizorală şi actoricească au fost foarte sincere. Este un film puternic şi onest.

2. Ce înseamnă pentru tine pregătirea unui rol, care sunt proiectele pe care le accepţi, care sunt cele pe care le refuzi?

În principiu pot spune, mai în glumă mai în serios, că am fost norocos şi că proiectele m-au ales pe mine. În film, cel puţin, am avut parte de propunerile unor regizori importanţi, poate cei mai importanţi: Cristi Puiu,Cristian Mungiu,Corneliu Porumboiu, Andrei Cohn. Am avut colaborări excelente cu Nae Caranfil, Dan Chişu,Iulia Rugina. Nu prea am fost pus în situaţia să refuz roluri. Dacă totuşi am făcut-o, s-a întâmplat pentru că ori nu mi-a plăcut povestea, ori nu mi-a plăcut viziunea „autorului” şi modul de a se raporta la scenariu sau pur şi simplu pentru că aveam repetitii la teatru.

3. Teatru sau film, care e mai motivant pentru un actor, care sunt diferenţele de pregătire pentru tine, ce ai alege dacă ar trebui sa alegi?

Cred că teatrul reprezintă "firul roşu" în viaţa unui actor cu pretenţii. Chiar dacă filmul şi serialul de televiziune ocupă un rol determinant în viaţa mea, teatrul rămâne prioritatea numărul unu pentru că îmi oferă constant bucurie, continuitate şi siguranţa că voi deveni un actor mai bun. Sunt actor la Odeon şi joc în filme. Cred că ăsta e cel mai "condensat" răspuns.


4. Ai lucrat la "Acasă la tata" cu un regizor care nu a mai facut lungmetraj...

Andrei Cohn a realizat câteva scurtmetraje foarte bune pe care vi le recomand. Mie mi-au placut foarte mult. Pe de altă parte pot spune ca ştiinţa lui de-a lucra cu actorii este desăvârşită. Dacă noi, actorii din film, am reuşit să emoţionăm publicul cu rolurile noastre, asta se datorează în mare măsură lui Andrei Cohn.
 

×