x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Amintiri cu Tommy Lee Jones

Amintiri cu Tommy Lee Jones

de Sebastian S. Eduard    |    20 Sep 2009   •   00:00
Amintiri cu Tommy Lee Jones
Sursa foto: /

Tommy Lee Jones, texanul cu 1.000 de feţe, revine pe marile ecrane într-un film poliţist cu accente de thriller: "Obsesii din trecut"



Dacă ne aducem aminte de seria "Bărbaţi în negru"... ei bine, rolul actual al lui Tommy Lee Jones ne arată o nouă faţetă a actorului. New Iberia, Louisiana. Detectivul Dave Robicheaux (Tommy Lee Jones) este pe urmele unui criminal în serie care vânează femei tinere. În drum spre casă, venind de la locul unei crime macabre, Dave întâlneşte o mare vedetă hollywoodiană, pe Elrod Sykes. Sykes este în oraş pentru filmările noului său film, cu sprijinul mahărului local, Baby Feet Balboni. Îi spune lui Dave că a văzut un cadavru într-o mlaştină - leşul descompus al unui negru în lanţuri.

Descoperirea îi trezeşte lui Dave amintiri din trecutul său. Simte că cele două cazuri au o legătură. Însă, în timp ce Dave se apropie tot mai mult de criminal, crima se apropie de Dave şi de familia lui...

Regizorul. Bertrand Tavernier s-a decis să devină regizor când era foarte tânăr. La 14 ani cutreiera pe la Cinemathčque (Biblioteca Naţională de Film), unde a descoperit impactul filmelor lui Renoir, Fritz Lang şi Buster Keaton. În 1974, primul său film artistic, "L'Horloger de Saint-Paul", a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin şi premiul Silver Hugo la Festivalul de Film de la Chicago. "Que la fęte commence / Let Joy Reign Supreme" (1975) şi "Le Juge et L'Assassin" (1976) i-au adus mai multe premii franceze. Tavernier a abordat subiectul Războiului de 100 de ani în "La Passion Béatrice" în 1987 şi primul război mondial în filmul de succes "La vie et rien d'autre". Noiret a primit Premiul César şi Premiul Félix pentru cel mai bun actor pentru "La vie et rien d'autre".

NOU PE DVD

5223-101956-30.jpg

Livrare de milioane

Viaţa lui Leo e foarte dezordonată, lipsită de perspective şi complicată; locuieşte cu părinţii, prietena tocmai l-a părăsit, iar la serviciu are tot felul de probleme. Iar de aici până la concediere nu mai e decât un singur pas, chiar dacă "şefa" e ... chiar mama lui. Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, într-o bună zi, Leo livrează la o adresă greşită un pachet care conţine... 10 kg de cocaină de cea mai bună calitate.

Ziua Judecăţii

Un thriller plin de acţiune, în care un grup de oameni de ştiinţă se află într-o cursă contracronometru pentru a salva planeta. Ameninţarea vine de undeva din spaţiu şi se pare că este imposibil de împiedicat. O cometă şi-a schimbat traiectoria şi se îndreaptă spre Pământ. Marile puteri ale lumii au fost luate prin surprindere, iar viaţa poate înceta să mai existe dacă nu va fi găsită în cel mai scurt timp o soluţie.

×
Subiecte în articol: film