x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Roşcată, guralivă, cu o imaginaţie debordantă. „Anne cu "e" la sfârşit” vine la TVR 1

Roşcată, guralivă, cu o imaginaţie debordantă. „Anne cu "e" la sfârşit” vine la TVR 1

de  Magdalena Popa Buluc    |    19 Mai 2023   •   18:18
Roşcată, guralivă, cu o imaginaţie debordantă. „Anne cu "e" la sfârşit” vine la TVR 1

O orfană săracă, dar isteaţă foc, transformă în bine viaţa noii sale familii şi a întregului orăşel din estul Canadei. Din 19 mai, o urmărim la TVR 1, în serialul canadian „Anne cu "e" la sfârşit”. De luni până vineri, ora 17.00.

„Anne cu "e" la sfârşit” ne transformă după-amiezile în bucurie, la TVR 1. Din 19 mai, după ce se încheie aventurile simpaticei Familii Durrell în Corfu, ne transpunem într-un nou timp şi loc - anul 1896, Canada - şi urmărim un nou serial, adaptare a romanului „Anne de la Green Gables”, de Lucy Anne Montgomery. Cele 28 de episoade alături de „Anne cu "e" la sfârşit” se văd la TVR 1 de luni până vineri, de la ora 17.00.

În 1896, pe Insula Prinţul Edward din estul Canadei, Matthew şi Marilla Cuthbert, frate şi soră, trăiesc liniştiţi la mica lor fermă numită Green Gables. Apropiindu-se de vârsta a treia, cei doi se gândesc să adopte un băiat orfan care să-i ajute la treburile mai grele ale casei. Când ajunge la gară să ia copilul, Matthew descoperă că orfelinatul le-a trimis, în schimb, o fetiţă de 13 ani pe nume Anne Shirley, roşcată, guralivă, isteaţă foc şi cu o imaginaţie debordantă. Bărbatul se ataşează imediat de simpatica puştoaică, dar severa Marilla nu se lasă cucerită cu una, cu două. Nici restul comunităţii n-o primeşte cu braţele deschise pe orfana săracă, însă ea face faţă provocărilor cu inteligenţă, perseverenţă şi mai ales multă generozitate. Luptând să se facă acceptată şi să-şi găsească, în sfârşit, un cămin al ei, Anne va reuşi să transforme în bine viaţa noii sale familii şi a întregului orăşel.

Aproximativ 1800 de tinere de pe trei continente au fost prezente la audiţiile pentru rolul Anne Shirley, în urma unui simplu apel la casting. Cu ochi albaştri strălucitori, zâmbet efervescent şi voce zglobie, actriţa Amybeth McNulty a fost alegerea perfectă a producătorilor pentru rolul personajului principal, Anne cu "e" la sfârşit. Amybeth McNulty a fost preferată pentru capacitatea ei de a oferi un dialog „incredibil de consistent, dinamic și frumos”, potrivit producătoarei şi regizoarei Miranda de Pencier. La rândul său, actriţa canadiană Moira Walley-Beckett o descrie ca fiind în același timp „luminoasă”, transparentă, inteligentă, empatică și emoțională.

Actriţa Amybeth McNulty, acum în vârstă de 21 de ani, s-a născut şi a crescut în Irlanda, dar are cetăţenie atât irlandeză, cât şi canadiană. Deşi în film e roşcată şi pistruiată, culoarea ei naturală e blondul. Amybeth McNulty a refuzat să joace în „Urzeala tronurilor” (2011), explicând că, fiind vegetariană, ea nu îmbracă ţinute din blană. 

Într-un interviu al interpretei din rolul principal, Amybeth McNulty, a cărei carieră pe scenă a inclus şi roluri în Annie, The Sound of Music și Oliver!, iar pe ecran - Agatha Raisin și Clean Break, aceasta povesteşte că probele pentru rolul Anne „au constat în a vorbi cu copacii, cu florile și în abilitatea de a construi tronuri din crengi.”

Titlul fiecărui episod din sezonul 1 al serialului „Anne cu "e" la sfârşit” este un citat din romanul „Jane Eyre” (1847), scris de Charlotte Brontë, pe când, în sezonul 2, titlul fiecărui episod este un citat din romanul „Middlemarch” (din 1871), ce poartă semnătura George Eliot. În cel de-al treilea sezon, titlurile episodelor sunt citate din romanul „Frankenstein” (1818), scris de Mary Shelley.

În ciuda faptului că a avut succes și rating mare, serialul „Anne cu "e" la sfârşit” a fost anulat după al 3-lea sezon, din cauza neînţelegerilor dintre Netflix și CBC. Fanii serialului au lansat o campanie pe Twitter pentru a determina reluarea acestuia. Hashtag-ul #RenewAnnewithanE a fost folosit de peste un milion de ori de la anularea filmărilor. Producătorii au făcut demersuri pentru a lansa un al 4-lea sezon, cu o altă platformă de streaming sau pentru un episod final, dar, din păcate, nu s-au concretizat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: „Anne cu "e" la sfârşit” tvr 1