x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Argo" şi "Zero Dark Thirty", producţiile premiate de Sindicatul scenariştilor americani (VIDEO)

"Argo" şi "Zero Dark Thirty", producţiile premiate de Sindicatul scenariştilor americani (VIDEO)

18 Feb 2013   •   09:54
"Argo" şi "Zero Dark Thirty", producţiile premiate de Sindicatul scenariştilor americani (VIDEO)

Filmul "Argo" în regia lui Ben Affleck a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptare decernat duminică seară de Sindicatul scenariştilor americani (WGA), în timp ce producţia "Zero Dark Thirty" a fost premiată pentru cel mai bun scenariu original, scrie Reuters.

"Argo", filmul despre luarea de ostatici de la Ambasada americană din Iran, în 1979, i-a adus scenaristului Chris Terrio premiul pentru cel mai bun scenariu adaptare. "Nu am câştigat niciodată un premiu dintr-o asemenea categorie", a mărturisit Terrio în culisele galei WGA, copleşit de emoţie.

Premiile WGA oferă filmelor laureate un ultim imbold înainte de mult aşteptatele Oscaruri, în condiţiile în care mulţi dintre membrii sindicatului fac parte şi din juriul care alege laureaţii Oscar.

WGA a oferit un premiu special celuilalt film cu statut de favorit la Oscar, "Lincoln", al cărui scenariu este semnat de Tony Kushner. Acest premiu este menit drept o recunoaştere a unui scenariu care reprezintă foarte bine spiritul drepturilor şi libertăţilor civile, conform WGA. Filmul "Lincoln" reproduce lupta preşedintelui american Abraham Lincoln pentru abolirea sclaviei.

Filmele "Argo" şi "Lincoln" sunt considerate marile favorite la Oscar, deşi producţia regizată de Ben Affleck are un avantaj după ce a obţinut premiile oferite Sindicatul regizorilor şi de cel al producătorilor, premii care au o reputaţie puternică de "turnesol" al Oscarurilor.



×