x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Avatar", noul lider al box-office-ului american

"Avatar", noul lider al box-office-ului american

21 Dec 2009   •   00:00
"Avatar", noul lider al box-office-ului american

Cea mai scumpă producţie a 20th Century Fox, SF-ul 3D “Avatar”, a ocupat poziţia fruntaşă în box-office week-end-ului, cu 73 de milioane de dolari din bilete vândute în Statele Unite, la care se adaugă peste 159 de milioane de dolari din încasările din toată lumea.



Filmul rulează în 17.222 de cinematografe din 106 ţări, printre care şi România, atât în variantă bi şi tridimensional, cât şi IMAX, urmând să apară în curând şi în alte şase ţări, Japonia, China, Italia, Polonia, Argentina şi Uruguay.

După ce a plătit peste 230 de milioane de dolari pentru producţia regizorului deja cunoscut pentru înclinaţia spre superproducţii, James Cameron, cel care a avut nevoie de cam acelaşi buget şi în urmă cu 12 ani pentru “Titanic”, 20th Century Fox pot răsufla liniştiţi, încasările depăşind deja costurile de producţie.

Regizorul James Cameron a câştigat în 1997 premiul Oscar, cu pelicula "Titanic", ce este filmul cu cele mai mari încasări la nivel mondial, de 1,8 miliarde dolari, potrivit Box Office Mojo.

Următoarele locuri în box-office-ul american sunt ocupate de "The Princess and the Frog", prima animaţie Disney care are ca personaj principal o prinţesă de culoare, cu încasări de 12,2 milioane de dolari, şi comedia dramatică "The Blind Side", regizată de John Lee Hancock, cu Sandra Bullock si Quinton Aaron, cu încasări de 10 milioane de dolari

×
Subiecte în articol: film