x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "cineMAiubit", de 15 ani

"cineMAiubit", de 15 ani

de Maria Sârbu    |    17 Noi 2011   •   21:00

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinema­to­gra­fica, in colaborare cu Uni­u­nea Cineastilor din Romania, organizeaza intre 5 si 8 de­cembrie, pentru a cinci­spre­­zecea oara, Festivalul In­ternational de Film Studentesc "cineMAiubit". Eve­ni­mentul reprezinta o frumoasa intalnire intre scolile de film din Romania si din lume, in acest an raspunzand invitatiei organizatorilor cele din Bulgaria, Egipt, Elvetia, Franta, Germania, Polonia, Rusia etc.

Festivalul este competitiv, iar studenti din tarile enumerate isi vor aduce in concurs cele mai bune productii realizate in ultimii ani de studiu. Acelasi interes major s-a dovedit si la cele 14 editii desfasurate pana acum.

Este cu adevarat o sarbatoare a filmului studentesc, iar cei de la Fa­cultatea de Film din cadrul UNATC lanseaza o provocare artistica in mediul cultural al orasului, "spre satisfactia iubitorilor de cinema". Totoda­ta, asa cum nadajduiesc presedintele Fundatiei "cineMAiubit", prof. univ. Elisabeta Bostan, coordonatorul festivalului, si decanul Facultatii de Film, conf. univ. dr Sorin Botoseneanu, evenimentul ofera, prin programul sau si evident prin succesul de public si de critica, "o sansa extraordinara studentilor de a-si lansa filmele in circuitul international".

Doar o remarca: la "cineMAiubit" au fost in concurs multe filme de scoala ale tinerilor cineasti romani, care astazi cuceresc lumea cu noile lor productii cinematografice.

×