x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Costume şi accesorii din serialul "The Crown", scoase la licitaţie în februarie

Costume şi accesorii din serialul "The Crown", scoase la licitaţie în februarie

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2023   •   06:40
Costume şi accesorii din serialul "The Crown", scoase la licitaţie în februarie
Sursa foto: TheCrownNetflix

De la rochii de bal şi până la bibelouri din porţelan reprezentând câini din rasa Corgi: fanii serialului "The Crown" vor putea să cumpere costume, accesorii şi decoruri folosite în celebra producţie Netflix în cadrul unor licitaţii ce vor fi organizate online, la Londra, de casa Bonhams în februarie 2024, informează AFP.

Reproduceri ale măsuţei de toaletă a reginei Elisabetei a II-a, Jaguarului verde al prinţesei Diana şi porţii de acces la Palatul Buckingham, folosite în serialul al cărui ultim sezon este difuzat începând de joi, se numără printre cele 450 de loturi scoase la vânzare. Ele vor fi expuse gratuit pentru public de casa Bonhams în sediile sale din New York, Los Angeles, Paris şi Londra, înainte de a fi vândute la licitaţie în capitala britanică pe 7 februarie. Unele dintre obiecte vor fi propuse spre vânzare în cadrul unei licitaţii care se va desfăşura online între 30 ianuarie şi 8 februarie.

Charlie Thomas, unul dintre directorii casei Bonhams din Regatul Unit, s-a declarat fascinat de "gradul de sofisticare" al accesoriilor, de rochiile şi de decorurile "extraordinare" folosite în serial - inclusiv de o copie a faţadei clădirii din Downing Street Nr.10 - ,"care dau senzaţia că te afli cu adevărat acolo".

"Va fi fascinant să vedem cine va dori să liciteze" pentru un astfel de decor în mărime naturală, a declarat marţi într-un interviu pentru AFP.

În timp ce preţurile de vânzare pentru obiectele emblematice au şanse să ajungă la niveluri foarte înalte - până la 50.000 de lire sterline (57.000 de euro), potrivit lui Charlie Thomas, pentru trăsura de încoronare -, alte loturi sunt propuse cu preţuri de pornire mai accesibile, cum ar fi o pereche de bibelouri din porţelan reprezentând câini din rasa Corgi, adoraţi de regina Elisabeta a II-a, în jurul sumei de 200 de lire sterline (230 de euro).

"Serialul a cucerit inimile a milioane de oameni" şi "toată lumea va avea şansa de a putea să cumpere un fragment din istoria televiziunii", a declarat Charlie Thomas. Şi deşi trăsura decorată cu aur este scoasă la vânzare fără cai, ea este, la fel ca toate celelalte obiecte, "în perfectă stare de funcţionare", a adăugat directorul casei Bonhams.

Încasările obţinute din licitaţia în format fizic vor merge către studenţii de la Şcoala naţională de cinematografie şi televiziune, care colaborează cu casa de producţie britanică a serialului "The Crown", Left Bank Pictures.

Aproximativ 11,1 milioane de spectatori au vizionat deja primele episoade din cel de-al şaselea sezon - care este totodată ultimul - al acestui serial TV recompensat cu multe premii importante, dar adeseori criticat pentru manipularea realităţii istorice. 

×
Subiecte în articol: the crown