x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cristian Mungiu va face parte din juriul Festivalului de la Cannes

Cristian Mungiu va face parte din juriul Festivalului de la Cannes

29 Mar 2017   •   16:25
Cristian Mungiu va face parte din juriul Festivalului de la Cannes

Cristian Mungiu are onoarea de a se număra printre președinții juriilor prestigioaselor secțiuni oficiale ale celei de a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes. El se va afla în fruntea echipei care va acorda premiile Cinéfondation și pentru scurt metraje, predecesorii săi în această funcție fiind, printre alții, Abbas Kiarostami și Jane Campion, ambii deținători de Palme d'Or.

Întemeietorul Cinéfondation, legendarul Gilles Jacob, își însoțește anunțul cu o emoționantă caracterizare: "Cristian Mungiu aparține cu glorie acestei școli românești pe care Thierry Frémaux a pus-o în valoare în anii 2000. Este de ajuns să admiri inteligența și ramificațiile interactive ale unui scenariu precum Bacalaureat pentru a recunoaște: Cristian este examinatorul de vis pentru a trece bac-ul Festivalului, Cinéfondation și scurt metrajele, vreau să spun. (...) Mult noroc candidaților", scrie dcnews.ro.

Cristian Mungiu a declarat că: "Nu a fost niciodată ușor să recunoși valoarea, originalitatea, în cinema. A recunoaște valoarea unor foarte tineri cineaști este și mai greu. Dar este știu că Cinéfondation a reușit cu o mare eficacitate. Cinéfondation a dat întotdeauna tinerilor cineaști ajutorul și recunoașterea de care aveau atâta nevoie la început de carieră, pentru a se exprima curajos, pentru a putea să-și găsească vocea. Îmi doresc ca toate acestea să continue mult imp de acum încolo, cu aceeași eficacitate și sunt mândru de a fi asociat acestui demers".

×