x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Depardieu crede că Juliette Binoche este “un nimic” ca actriţă

Depardieu crede că Juliette Binoche este “un nimic” ca actriţă

27 Aug 2010   •   00:00

Actorul francez Gerard Depardieu a criticat recent în termeni foarte duri talentul conaţionalei sale Juliette Binoche, declarând că nu înţelege motivele pentru care evoluţiile actoriceşti ale acesteia sunt atât de apreciate pe plan internaţional, informează contactmusic.com., citat de Mediafax.



Depardieu, renumit pentru opiniile sale tranşante, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian că Juliette Binoche, premiată cu Oscar în 1997 pentru rolul din "Pacientul englez", este "un nimic": "Chiar aş vrea să aflu de ce a fost atât de apreciată atât de mulţi ani. Nu are nimic. Absolut nimic. Este un nimic. În comparaţie cu ea, Isabelle Adjani e minunată, chiar dacă e complet nebună. Sau Fanny Ardant ­ e magnifică, impresionantă. Dar Binoche? Cu ce impresionează ea?"

Gérard Depardieu s-a născut la 27 decembrie 1948 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei sale cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Juliette Binoche, născută la 9 martie 1964, este o actriţă franceză care a debutat în teatru în anii adolescenţei şi a jucat ulterior în peste 40 de filme, începând din 1983. Deşi a cunoscut rapid succesul în cinematografia franceză, pe plan internaţional Binoche a devenit celebră abia în 1988, graţie rolului din "Insuportabila uşurinţă de a fi". Juliette Binoche a câştigat un Premiu César pentru prestaţia din "Trei culori: Albastru" (1993) şi Oscarul pentru rolul din "Pacientul englez" (1996). Printre celelalte roluri notabile se numără cele din lungmetrajele "Amanţii de pe Pont-Neuf/ Les Amants du Pont-Neuf" (1991), "Damage" (1992), "Ciocolată cu dragoste/ Chocolat" (2000), "Ascuns/ Caché" (2005) şi "Le voyage du ballon rouge" (2007).

×
Subiecte în articol: film