x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Doliu în lumea filmului. O celebră actriță premiată cu Oscar a murit

Doliu în lumea filmului. O celebră actriță premiată cu Oscar a murit

24 Sep 2022   •   13:27
Doliu în lumea filmului. O celebră actriță premiată cu Oscar a murit
Sursa foto: Hepta

Louise Fletcher, actrița premiată cu Oscar pentru rolul asistentei Ratched din "Zbor deasupra cuibului de cuci" a murit la vârsta de 88 de ani.

Agentul actriței a declarat că aceasta a murit în casa ei din Franța, scrie Sky News.

Fiica unor părinți cu deficiențe de auz, originară din Alabama, a fost învățată să vorbească de mătușa ei și de la o vârstă fragedă a manifestat interes pentru actorie. A debutat ca actriță profesionistă în 1958, dar a devenit cunoscută la Hollywood abia când a acceptat rolul asistentei Ratched - avea 40 de ani și abia revenise la actorie după o pauză de 11 ani în care și-a crescut cei doi copii.

Regizorul Milos Fletcher a ales-o după ce multe vedete importante - inclusiv Angela Lansbury și Ellen Burstyn - au refuzat rolul.

A ținut unul dintre cele mai emoționante discursuri de acceptare a premiilor Oscar, când a devenit prima persoană care a folosit limbajul semnelor, profitând de acest moment pentru a se adresa direct părinților săi de pe scenă.

Louise Fletcher

Înainte de succesul de la Oscar, cariera lui Fletcher a fost adesea împiedicată de înălțimea ei. La 1,70 m, ea era respinsă imediat de la o audiție pentru că era mai înaltă decât actorul principal.

Dar, după „Zbor deasupra unui cuib de cuci” avea să lucreze în mod constant pentru tot restul vieții sale.

A fost căsătorită cu agentul literar de la Hollywood Jerry Bick - care a murit în 2004 - dar cei doi au divorțat în 1977.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Louise Fletcher