x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Drumul de dincolo a lui "Crulic” a ajuns la Iaşi

Drumul de dincolo a lui "Crulic” a ajuns la Iaşi

de Cristinel C. Popa    |    15 Noi 2012   •   14:02
Drumul de dincolo a lui "Crulic” a ajuns la Iaşi
Premiatul film documentar românesc este programat în cadrul  Festivalul filmului documentar ce va avea loc în capitala Moldovei

În perioada cuprinsă între 19 şi 24 noiembrie va avea loc la Iaşi cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Film Documentar DOC EST. În cadrul manifestării este programată şi vizionarea peliculei  "Crulic - Drumul spre dincolo”, realizată de Anca Damian, în 2011. Filmul, premiat deja la festivaluri internaţionale, descrie povestea tragică a unui deţinut român ce moare după ce intră în greva foamei într-o închisoare din Polonia. Interesant punct de atracţie pentru cinefili, cu o durată de aproape o săptămână, festivalul constă în vizionarea unor producţii recente (2011 şi 2012) realizate în Germania, Franţa, Polonia, Cambodgia, pelicule puse în dialog cu cele mai bune producţii ale filmului documentar românesc şi european. "Este vorba despre 19 filme cu acces liber, întâlniri cu şapte invitati speciali din ţară şi străinătate, regizori şi producători pe durata celor şase zile de proiecţii ce se vor sfârşi cu o gală de premiere a celor mai bune realizări”, ne-a spus Dan Daia, responsabil pentru proiecte culturale şi comunicare la Institutul francez din Iaşi. 

Festivalul de Film Documentar DOC EST este organizat de către Institutul francez şi Centrul Cultural German din Iaşi, în parteneriat cu One World Romania şi Romania Film fiind singura manifestare de profil din regiunea Moldovei. Evenimentul cu acces liber este programat a avea loc la Cinematograful "Republica” din localitate.

×
Subiecte în articol: film iasi cinema