x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film După gravele acuzații de hărțuire sexuală, sindicatul producătorilor de la Hollywood vrea excluderea lui Weinstein

După gravele acuzații de hărțuire sexuală, sindicatul producătorilor de la Hollywood vrea excluderea lui Weinstein

17 Oct 2017   •   19:03
După gravele acuzații de hărțuire sexuală, sindicatul producătorilor de la Hollywood vrea excluderea lui Weinstein

Sindicatul american al producătorilor (The Producers Guild of America, PGA) a iniţiat o procedură de expulzare în cazul lui Harvey Weinstein, unul dintre membrii săi importanţi, acuzat de hărţuire sexuală şi viol, informează AFP. 

Sindicatul, întrunit luni, "a decis prin vot unanim să instituie o procedură pentru a retrage statutul de membru lui Harvey Weinstein ", se afirmă într-un comunicat. 

Potrivit "Constituţiei" PGA, Weinstein va avea "oportunitatea de a răspunde acuzaţiilor împotriva sa înainte ca sindicatul să ia decizia finală la 6 noiembrie". 

"Orice hărţuire sexuală este total inacceptabilă. Este o problemă sistemică şi răspândită care necesită un răspuns imediat la întreaga scară a industriei noastre", se indică în comunicat. 

Consiliul de administraţie al PGA - compus din 20 de femei şi 18 bărbaţi - precizează acelaşi comunicat - lansează un grup de lucru pentru a lupta împotriva hărţuirii sexuale înainte de a studia şi a propune soluţii pentru "eradicarea acestei probleme în sectorul nostru", conchide acesta. 

Sâmbătă, prestigioasa Academie americană de film, care acordă premiile Oscar, a decis să-l excludă din cadrul său pe Harvey Weinstein, acuzat de hărţuire, agresiune şi viol de circa patruzeci de femei. 

Fără a merge atât de departe, Academia britanică de film i-a suspendat producătorului calitatea de membru. 

Mulţi pun sub semnul întrebării în acest context statutul de membru al Academiei în cazul unor personalităţi ca Roman Polanski, acuzat de violarea unei adolescente de 13 ani în 1977 - acesta recunoscând că a avut o relaţie sexuală cu ea, despre care spune însă că a fost consensuală - sau ca Bill Cosby, acuzat de 50 de femei de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. 

Potrivit publicaţiilor de specialitate Variety şi Hollywood Reporter, un singur membru a fost expulzat în 90 de ani de existenţă ai acestei venerabile instituţii: Carmine Caridi, un actor care a făcut să circule copii confidenţiale ale unor filme găsite online. 

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat duminică că "a iniţiat demersuri" pentru ca faimoasa distincţie acordată de Franţa, Legiunea de Onoare, să îi fie retrasă lui Harvey Weinstein.AGERPRES

×