x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film ET, come home! Modelul mecanic original al îndrăgitului extraterestru din filmul din 1982, așteptat să se vândă cu 3 milioane de dolari

ET, come home! Modelul mecanic original al îndrăgitului extraterestru din filmul din 1982, așteptat să se vândă cu 3 milioane de dolari

06 Noi 2022   •   23:38
ET, come home! Modelul mecanic original al îndrăgitului extraterestru din filmul din 1982, așteptat să se vândă cu 3 milioane de dolari
Sursa foto: Hepta

Filmul clasic ET, din 1982, al lui Steven Spielberg, a spus povestea tentativei unui extraterestru blocat pe Terra de a se întoarce acasă – iar acum, pentru doar 3 milioane de dolari, l-ai putea aduce la tine acasă.

ET, modelul mecanic original, va fi pus în vânzare în cadrul licitației Icons and Idols: Hollywood, organizată de Julien’s Auctions și Turner Classic Movies (TCM), care coincide cu aniversarea a 40 de ani a filmului.

Datând înainte de tehnologia și efectele CGI moderne, relicva cinematografică unică prezintă 85 de puncte de mișcare și este privită ca o capodopera inginerească. A fost nevoie de doisprezece animatori pentru a funcționa. Cele 85 de puncte de mișcare includ expresii faciale, nas, ochi, gura, mișcarea pleoapelor, mișcarea gâtului, umerii, brațele, mâinile, degetele, rotațiile pieptului și abdomenului. Foloseau o combinație de cabluri conectate la aparate electronice și mecanice. construit pentru film de expertul italian în efecte speciale Carlo Rambaldi.

ET the Extra-Terrestrial a fost nominalizat la nouă premii Oscar, câștigând patru, inclusiv cele mai bune efecte vizuale, care a fost acordat lui Rambaldi și echipei sale.

Cu Henry Thomas și Drew Barrymore în rolurile principale și cu o partitură vertiginoasă a compozitorului John Williams, filmul este foarte iubit atât de adulți, cât și de copii.

Alte articole din film care vor fi scoase la vânzare la licitație includ modelul original de machetă ET realizat pentru ca Spielberg să aprobe modelul final ET, care este estimat între 80.000 și 100.000 USD.

O serie de ilustrații mecanice originale ale planului ET sunt, de asemenea, estimate între 10.000 și 20.000 USD fiecare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: et extraterestru model mecanic licitatie