x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Eu când vreau să fluier, fluier" în cinematografe din 26 martie

"Eu când vreau să fluier, fluier" în cinematografe din 26 martie

de Ema-Augusta Banu    |    23 Feb 2010   •   00:00

Filmul regizorului Florin Şerban, "Eu când vreau să fluier, fluier", câştigător a două premii importante la Berlinala din acest an (Marele Premiu al Juriului ­ Ursul de argint şi Premiul Alfred Bauer pentru regie inovatoare), este un lungmetraj realizat cu gândul la publicul român. Deşi recunoaşte că a fost frumos să fie pe covorul roşu, regizorul spune că piatra de încercare pentru filmul său o reprezintă publicul din România.

"Când am pornit pe drumul ăsta, nu a fost nici greu, nici uşor, am pornit cu gândul la publicul românesc. Este un film cu elemente de acţiune şi cu o poveste de dragoste surprinzătoare şi cuceritoare. Publicul românesc are nevoie de filme puternice, încărcate de emoţie, care nu neapărat să semene cu filmele americane, dar care să te ţină pe scaun timp de o oră şi ceva fără să clipeşti", a declarat regizorul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Datorită faptului că în film, alături de debutanţii Ada Condeescu şi George Piştereanu şi de actorii consacraţi Clara Vodă şi Mihai Constantin, joacă şi 17 foşti şi actuali deţinuţi, regizorul a decis să prezinte filmul şi în penitenciare. "Vreau să ducem filmul în penitenciare, pentru că vrem să le arătăm celor care sunt acolo că pot să facă lucruri la care nu s-au gândit niciodată, pentru că nu cred ca vreunul dintre ei s-a gândit că o să joace pe marile ecrane", a declarat Florin Şerban.

Despre distincţiile câştigate recent la Festivalului de Film de la Berlin, Florin Şerban mărturiseşte că acestea reprezintă pentru el un început. În prezent lucrează împreună cu Cătălin Mitulescu la un alt scenariu "El Rumano". "E un film cum nu s-a mai făcut în România, cu un subiect de asemenea neatins încă", a declarat regizorul.

"Eu când vreau să fluier, fluier" este un thriller cu elemente de dragoste care spune povestea lui Silviu (George Pistereanu) un deţinut aflat de patru ani într-un penitenciar de pe malul Dunării. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă după mult timp din Italia şi vrea sa-l ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii... Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

Produs de Strada Film, filmul de debut al lui Florin Şerban a beneficiat de un buget de aproximativ 900.000 de euro, din care în jur de 250.000 de euro au fost primiţi de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
Filmul va avea premiera în România la 25 martie, iar în cinematografele din ţară va fi difuzat începând cu 26 martie.

×
Subiecte în articol: film