x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Scurtmetrajul „O faptă bună”: doi oameni salvează un câine

Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Scurtmetrajul „O faptă bună”: doi oameni salvează un câine

de Maria Coman    |    03 Aug 2015   •   18:23

Filmat la sfârșitul anului trecut, pe parcursul a cinci zile, „O faptă bună” spune povestea a doi soţi, care, din întâmplare, îşi asumă salvarea unui câine comunitar lovit de o mașină, în mijlocul indiferenței generale. Aceștia iau câinele de pe stradă și ajung cu el la o clinică particulară. Dar situaţia începe să le scape de sub control.

Scurtmetrajul „O faptă bună”, în regia lui Andrei Gruzsniczki, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo. Evenimentul se va desfășura în perioada 14-22 august 2015. Din distribuție fac parte actorii Adrian Titieni, Medeea Marinescu, Liliana Ghiță, Nicoleta Lefter, iar scenariul este semnat de Simona Tache, Andrei Gruzsniczki, Cecilia Felmeri, după o poveste reală narată de Alina Țarălungă. Produs de Tudor Reu, scurtmetrajul are imaginea semnată de Radu Aldea, sound-designer Marius Leftărache, montaj Mircea Olteanu, costume Viorica Petrovici. Andrei Gruzsniczki este cunoscut pentru lungmetrajele „Cealaltă Irina” și „Q.E.D.”, iar anterior a fost regizor secund la două dintre filmele lui Lucian Pintilie. Medeea Marinescu este cunoscută spectatorilor încă din copilărie, prin rolul din lungmetrajul „Maria Mirabela”. A absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București în 1996 și joacă atât în piese de teatru, cât și în film, în România dar și în producții din Franța. Este cunoscută de asemenea prin rolul din „Weekend cu Mama”, în regia lui Stere Gulea. În 2012 colaborează pentru prima dată cu Andrei Gruzsniczki în „Q.E.D.”.
 

×