Următorul lungmetraj al lui Radu Mihăileanu, "La Source des Femmes", are deja un buget de 8,8 milioane de dolari şi va fi coprodus de EuropaCorp, compania lui Luc Besson, Elzevir Films şi de regizorul român, informează Variety, citată de Mediafax.
Pentru această producţie au mai fost cooptaţi Panache Prods., din Belgia, şi Indigo, din Italia. Cineart se va ocupa de distribuţie în Belgia, în timp ce BIM Distribuzione va distribui filmul pe piaţa italiană. EuropaCorp se va ocupa şi de vânzările internaţionale ale peliculei, iar Canal Plus şi France Televisions au precumpărat drepturile asupra filmului. Pierre-Ange Le Pogam este producătorul din partea EuropaCorp. Scenariul peliculei este scris de Radu Mihăileanu, împreună cu Alain-Michel Blanc, alături de care regizorul român a lucrat la "Concertul". Acţiunea filmului "La Source de Femmes" se desfăşoară într-un sat izolat, unde femeile îşi ameninţă bărbaţii că nu vor mai face sex cu ei dacă nu le aduc apă de la singura fântână din zonă, situată pe un deal îndepărtat. Filmările sunt programate să înceapă în octombrie, iar lansarea filmului va avea loc, cel mai probabil, în primăvara lui 2011.Născut pe 23 aprilie 1958, la Bucureşti, Radu Mihăileanu este fiul unui jurnalist evreu, Mordechaï Buchman, care, după ce a evadat din lagărul de concentrare unde fusese deportat de nazişti, şi-a schimbat identitatea. Sub noul nume, de Ion Mihăileanu, el va scrie scenariul primului film al lui Lucian Pintilie, "Duminică la ora şase", din 1965.
Radu Mihăileanu a părăsit România în 1980, îndreptându-se către Israel, pentru ca ulterior să se stabilească în Franţa. Educat la Institutul de înalte studii cinematografice (IDHEC), el lucrează, în anii '80, ca monteur, apoi ca asistent de regie, timp în care semnează şi câteva filme de scurtmetraj. În 1993, filmează primul său lungmetraj, "Trahir", care retrasează conflictele unui poet român disident din regimul stalinist. Însă cineastul dobândeşte recunoaşterea internaţională cu cel de-al doilea film, "Trenul vieţii", realizat cu finanţare franceză, belgiană, olandeză şi românească şi premiat la Veneţia, la care asistent de regie a fost Cristian Mungiu. Temele cel mai des abordate de cineast, exilul şi identitatea, sunt în centrul celui de-al treilea film al său, "Trăieşte!/ Va, vis et deviens", care a obţinut Premiul publicului la Festivalul de la Berlin. Cel de-al patrulea film al său, "Concertul", lansat în 2009, a primit două premii César, pentru sunet şi pentru cea mai bună coloană sonoră, şi patru trofee Gopo, pentru montaj, muzică originală, scenografie şi machiaj şi coafură.