x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Game of Thrones, cel mai piratat serial de televiziune al anului 2015

Game of Thrones, cel mai piratat serial de televiziune al anului 2015

28 Dec 2015   •   20:19
Game of Thrones, cel mai piratat serial de televiziune al anului 2015

Serialul Game of Thrones a fost cel mai piratat serial de televiziune al anului 2015, conform TorrentFreak. Ultimul episod al sezonului cinci al serialului a fost descărcat de aproximativ 14,4 milioane de ori prin intermediul platformei BitTorrent, scrie theverge.com.

Filmul produs de HBO a depăşit serialul competitor 'The Walking Dead', al cărui cel mai urmărit episod piratat a fost descărcat 6,9 milioane de ori, mai puţin de jumătate faţă de cei 15,78 de milioane de telespectatori care au urmărit la TV episodul.

Datele centralizate de TorrentFreak arată că de două ori mai multe persoane au descărcat forma piratată a ultimului episod al sezonului cinci decât cei care au urmărit episodul pe canalul HBO. Serialul produs de HBO a prezentat mereu un interes crescut din partea celor care urmăresc frecvent versiuni piratate ale spectacolelor de televiziune sau ale lungmetrajelor de pe marele ecran. În acest an, patru episoade ale serialului au apărut pe site-urile de torente înainte de a fi difuzate de canalul HBO.

Potrivit TorrentFreak, estimările privind audienţele TV ale ultimului episod al Game of Thrones vizau 8.1 milioane de telespectatori, însă nu au fost luate în calcul celelalte posibilităţi de a urmări legal serialul, în acest an HBO lansând serviciul de streaming HBO Go şi platforma mobilă HBO Now. Adăugând abonaţii HBO Go şi HBO Now, Entertainment Weekly estimează că Game of Thrones ar fi depăşit 20 de milioane de telespectatori pe episod calculând şi aceste două opţiuni legale de a urmări serialul.

Şi serialul Mr. Robot a fost descărcat în medie de 1,75 milioane de ori de pe site-urile de torente, cel mai piratat episod având peste 3,5 milioane de descărcări.

TorrentFreak avertizează că fenomenul piratării serialelor TV este în creştere, oferind ca exemplu cel mai urmărit episod piratat al serialului The Big Bang Theory care a fost descărcat de 4,4 milioane de ori şi cel mai urmărit episod al The Walking Dead a fost descărcat de 6,9 milioane de ori. Amândouă serialele se află în top zece al celor mai piratate spectacole de televiziune ale anului 2015, conform TorrentFreak.

×
Subiecte în articol: Game of Thrones