x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Godzila 2014

Godzila 2014

07 Oct 2012   •   18:26
Godzila 2014

Un nou film "Godzilla", în regia lui Drew Pearce, coautorul peliculei "Iron Man 3", urmează să fie lansat pe marile ecrane pe 16 mai 2014.
Aceasta ar fi a doua mare încercare a Hollywood-ului de a oferi publicului o nouă versiune a celebrului film.
Cele câteva secvenţe din noul "Godzilla" proiectate în avanpremieră la convenţia Comic Con din iulie şi posterul retro de inspiraţie japoneză ce a servit ca teaser au creat până în prezent o impresie favorabilă publicului şi presei, încredinţaţi acum de posibilitatea unei relansări cinematografice de succes a personajului.

Noul film "Godzilla" va fi regizat de Gareth Edwards, care semnat regia filmului "Monştrii" (2010), o peliculă despre care s-a spus că a fost realizată cu un buget ce a ajuns la 500.000 de dolari.
Franciza filmului "Godzilla" este japoneză, iar din 1954 şi până în 2004 au fost turnate nu mai puţin de 28 de variante. Celebrul personaj a fost "împrumutat" de autorii de cărţi de benzi desenate, dar şi în producţii de televiziune şi jocuri video.

Roland Emmerich, regizorul lungmetrajului "Ziua independenţei/ Independence Day", a realizat, la rândul său, în 1998, propria versiune a filmului "Godzilla", care a fost însă primită cu răceală de publicul cinefil.


×