x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Hansel şi Gretel, basm pentru oameni mari

Hansel şi Gretel, basm pentru oameni mari

de Sebastian S. Eduard    |    31 Ian 2013   •   06:38
Hansel şi Gretel, basm pentru oameni mari

După ce anii trecuţi “Scufiţa roşie” a fost cea reintrepretată şi repovestită, iată că acum i s-a pus gând rău şi basmului “Hansel şi Gretel”. De unde se vede că fraţii Grimm devin resursă inepuizabilă, chiar şi pentru iubitorii de thrillere.

La 15 ani de la înfricoşătoarele evenimente din căsuţa de turtă dulce, Hansel şi Gretel sunt doi neîntrecuţi vânători de vrăjitoare. Chiar dacă se refac după chinul prin care au trecut, munca lor este relativ uşoară, pentru că blestemele şi vrăjile nu se prind de ei.

Primarul din Ausburg îi angajează pentru a vâna o vrăjitoare malefică - Janssen - care plănuieşte să sacrifice mulţi copii la "Luna roşie" peste 2 zile. Pentru ca lucrurile să nu fie simple, cei doi trebuie să se ocupe de şeriful Berringer care a acaparat puterea în Ausburg şi conduce de asemena o vânătoare de vrăjitoare. Acum, însă, fără să ştie, Hansel şi Gretel sunt cei care vor fi vânaţi, fiind nevoiţi să dea piept cu un rău mai înspăimântător decât maleficele vrăjitoare... propriul lor trecut.

Din distribuţie fac parte Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare. Scenariul şi regia Tommy Wirkola.

×