x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Hot Shorts, un proiect unic în cinematografia românească

Hot Shorts, un proiect unic în cinematografia românească

de Sebastian S. Eduard    |    16 Aug 2012   •   18:59
Hot Shorts,  un proiect unic în cinematografia românească

Un concept nou care introduce pe marile ecrane un set de trei scurt-metraje a caror valoare a fost deja confirmata la festivaluri internationale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Varsovia sau Salonic, "Hot Shorts' va avea premiera in cinematografe pe 17 august.

"Bora Bora', "In film la nasu’' si "Tatal meu e cel mai tare' sunt cele trei scurt-metraje care au facut posibil acest eveniment cinematografic unic in Romania. In aproape doua ore de filme de esenta tare, Hot Shorts aduna genuri diferite – drama, comedie, actiune - pornind de la drama omului simplu si cinstit care se trezeste arestat peste noapte, trecand la umorul nebun iscat la granita cu Republica Moldova cand un actor cauta cu disperare sa ajunga la o filmare cu Coppola si incheindu-se cu povestea lui Andrei care devine pionul principal intr-o retea de mafioti de cartier.

Trei regizori pe cat de tineri pe atat de talentati: Bogdan Mirica ("Bora Bora'), Cristina Jacob ("In film la nasu’') si Radu Potcoava ("Tatal meu e cel mai tare') isi vor putea expune viziunea pe marile ecrane, din 17 august.

Cu participarea unei impresionante echipe de actori, Hot Shorts va aduce in cinematografe unele dintre cele mai sonore nume ale scenei romanesti. De la distributia filmului "Bora Bora', care ii reuneste in rolurile principale pe Alexandru Potoceanu, Mirela Zeta si Ion Sapdaru, la Cristi Iacob, Diana Dumitrescu si Florin Calinescu, actorii in jurul carora graviteaza actiunea scurt-metrajului "In film la nasu’' si nu in ultimul rand la cei care au dat viata personajelor din "Tatal meu e cel mai tare': Gavril Patru, Ioana Flora si Alfred Wegeman, vor fi cu totii prezenti pe marile ecrane.

Cum a jucat Coppola in scurtmetraj
Legendarul cineast american Francis Ford Coppola, creatorul faimoasei trilogii "Nasul'/ "The Godfather', al filmului cult Apocalypse Now, are o interventie telefonica plina de umor in comedia "In film la Nasu’'. Cu permisiunea speciala a marelui regizor Francis Ford Coppola, filmul prezinta o convorbire telefonica reala dintre actorul care-l interpreteaza pe seful vamii romanesti si reputatul cineast, justificandu-se astfel si titlul scurtmetrajului, "In Film la Nasu’'.

Filmul relateaza povestea a trei tineri nevoiti sa se confrunte cu excesul de zel si lipsa de scrupule a unor vamesi de la granita dintre Romania si Republica Moldova. O calatorie ce ar trebui sa fie o simpla rutina se transforma intr-o comedie absurda, in care dinamica dintre interogarile vamesilor si exasperarea crescanda a celor trei duc totul spre un final hilar, cu o intorsatura neasteptata si unica', a spus Cristina Jacob, regizorul si scenaristul filmului.

Atunci cand Andrei, unul dintre personaje, mentioneaza ca trebuie sa ajunga urgent pe platou, la un film regizat de Francis Ford Coppola, seful vamii romanesti le cere sa-l sune pe regizor, ca sa se convinga ca spun adevarul si sa ii lase sa plece din Moldova. Matei se conformeaza si, surpriza, Coppola preia apelul. Profitand de ocazie, seful vamii ii ofera lui Coppola, prin telefon, propria sa interpretare a unui fragment din celebrul film "The Godfather'...

×