x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Iubiri din trecut", la mâna hazardului

"Iubiri din trecut", la mâna hazardului

de Ema-Augusta Banu    |    27 Sep 2010   •   00:00
"Iubiri din trecut", la mâna hazardului
Sursa foto: /Mediafax

"Datorită României am putut să fac filmul la care am visat toată viaţa" a declarat vineri sea­ră regizorul francez Clau­de Lelouch (foto) prezent la pre­miera din Bucureşti a noii sa­le pelicule "Ces Amours La" - "Iubiri din trecut" mul­ţu­mi­nd ţării noastre că i-a permis să viseze aşa cum şi-a dorit.

Conform sintagmei "ni­mic nu se pierde, totul se transformă" povestea pe care regizorul a gân­dit-o timp de 40 de ani a evoluat pe parcurs, transformându-se într-un film de sinteză care subliniază emoţiile, pasiunile, dar şi obsesiile aces­tuia. La premiera din Capitală, pe covorul roşu şi-au făcut apariţia nu­me­roase personalităţi, printre care ambasadorul Franţei la Bucureşti Henri Paul precum şi renumiţi actori şi muzicieni.  După proiecţie, Claude Lelouch a urcat în aplauze pe scenă însoţit de echipa filmului, şi a promis că va reveni în curând în România pentru un nou film. Inspirat din cartea re­gizorului  "Ces annees-la", "Iubiri din trecut" îi reuneşte pe Anouk Aimee, Dominique Pignon, Audrey Dana, Laurent Couson, dar şi actori români.

Personajul principal, Ilva interpretată de Audrey Dana, este prototi­pul eroinei moderne, "o combinaţie între Arletty şi Scarlett O'Hara" după cum o descrie Lelouch. Cele cinci iubiri care îi vor marca acesteia desti­nul sunt inspirate din fapte reale din viaţa regizorului, neavând în­să nici o legătură între ele. În filmul "lelouchian", "orice asemănare cu perso­naje reale nu este deloc întâmplătoare". Aşadar, o poveste des­pre viaţă şi moarte, dragoste, muzică, păcatele istoriei, dar mai ales despre puterea ha­zardului. "Pentru mine hazardul reprezintă o inteligenţă superioară, el este unul din subiectele principale ale fil­mului" a mai declarat regizorul în cadrul unei conferinţe de presă.

×
Subiecte în articol: film