x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Jared Leto a filmat un documentar într-o singură zi

Jared Leto a filmat un documentar într-o singură zi

02 Mai 2019   •   22:55
Jared Leto a filmat un documentar într-o singură zi
Sursa foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Actorul Jared Leto a regizat un documentar, "A Day in the Life of America", ce conţine imagini cu compatrioţi de-ai lui de pe întregul teritoriu american şi pe care artistul, câştigător al unui premiu Oscar, l-a filmat într-o singură zi a anului trecut, pe 4 iulie, informează site-ul revistei Variety.

"Am făcut acest portret nebunesc al Statelor Unite, iar eu cred că este cu adevărat timpul să ne uităm puţin în oglindă la noi înşine", a declarat Jared Leto.

"Am trimis 92 de echipe de filmare peste tot în ţară. Am avut oameni în fiecare stat american, de la Puerto Rico la Washington şi am întors camerele de filmat spre noi înşine. Am scris scenarii şi am planificat toate aceste lucruri timp de săptămâni în şir. Ştiam că erau anumite lucruri pe care voiam să le captăm şi că erau alte lucruri pe care speram că le vom prinde pe peliculă, dar şi alte lucruri pe care nu ne aşteptam să le surprindem. Am fost uluiţi. Am văzut frumuseţea acestei ţări, am văzut contradicţiile, am văzut durerea, speranţa. Da, speranţă - multă speranţă. Este incredibil. Într-o perioadă în care este atât de uşor, probabil, să te simţi lipsit de speranţă, există totuşi mult optimism", a adăugat artistul.

Noul său documentar a avut premiera la ediţia din acest an a Festivalului de Film Tribeca (24 aprilie - 5 mai).

În film sunt prezentate imagini cu o femeie în travaliu, povestea unui cuplu gay, un patinoar pe role şi chiar imagini cu membri din Ku Klux Klan.

Iniţial, Jared Leto a publicat un anunţ prin care a cerut fanilor să îi trimită înregistrări video cu ei înşişi. "Am primit 10.000 de înregistrări de la oameni din întreaga ţară şi din lumea întreagă", a explicat artistul.

Apoi, Jared Leto a petrecut seara de 4 iulie cu o echipă de filmare deasupra oraşului Los Angeles. "Eram într-un elicopter deasupra Los Angelesului şi filmam focurile de artificii (4 iulie este ziua naţională a Statelor Unite, n.r.). Aveam o altă echipă de filmare la New York, care zbura în jurul Statuii Libertăţii. Astfel am putut să filmăm acel crescendo masiv din film, care s-a petrecut atunci când ţara întreagă îşi sărbătorea ziua naţională", a mai spus Jared Leto.

Dacă noul său proiect îşi va găsi distribuitori, atunci acest documentar ar putea să devină primul opus al unei francize care se va intitula "A Day In the Life". 

"Mi-ar plăcea să regizez 'A Day in the Life of China', 'A Day in the Life of Russia'. Sau 'A Day in the Life of India' - Dumnezeule mare, ar fi incredibil!", a declarat artistul american.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Jared Leto documentar