x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film După Liban, și Kuweit interzice proiecția în cinematografe a filmului "Barbie"

După Liban, și Kuweit interzice proiecția în cinematografe a filmului "Barbie"

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2023   •   16:15
După Liban, și Kuweit interzice proiecția în cinematografe a filmului "Barbie"
Sursa foto: Hepta

După Liban, și Kuweit interzice proiecția în cinematografe a filmului "Barbie", deoarece este "ofensator pentru morala publică", au anunțat joi autoritățile statului petrolier din Golf.

„Difuzarea filmelor Barbie și Talk To Me a fost interzisă", a anunțat Lafi Subaïei, președintele comisiei de cenzură cinematografică, citat de agenția oficială Kuna.

Autoritățile au interzis tot ceea ce ar submina morala publică, ordinea publică și tradițiile, introducând idei străine în societate, a adăugat acesta.

Anterior, autoritățile ceruseră „eliminarea anumitor scene obscene care încurajează comportamente inacceptabile”, a asigurat Lafi Subaïe, fără a da detalii.

Principalul distribuitor din Kuweit anunțase luni că autoritățile au interzis „Talk to me”, filmul australian de groază cu Zoe Terakes, o actriță transsexuală care se identifică non-binară, deși filmul nu conține nicio referire explicită la mișcarea LGBT+.

Miercuri, ministrul libanez al culturii a anunțat că a cerut interzicerea în Liban a proiecțiilor filmului Barbie, considerând că „promovează homosexualitatea”, în contextul intensificării campaniei anti-LGBTB într-una dintre cele mai liberale țări din Orientul Mijlociu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: kuweit barbie