x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La Vama, începe Atelierul de film documentar AW

La Vama, începe Atelierul de film documentar AW

de Maria Sârbu    |    16 Aug 2012   •   18:41

La Atelierul de film documentar de scurt metraj "Aristoteles Workshop" (AW), care se va desfasura intre 20 august si 23 septembrie, participa 12 tineri din Romania, Cehia, Polonia, Slovacia, Republica Moldova si Croatia. La acest atelier anual, profesionisti din industria filmului european ii indruma pe tineri din Europa Centrala si de Est in crearea propriului documentar de 30 de minute. Ei trebuie sa realizeze patru filme.

Aceasta a VII-a editie a workshopului intensiv, produs de actorul Dan Nutu, va avea loc la Vama, judetul Suceava.

Filmele produse de AW la cele sase editii de pana acum au fost selectionate si premiate la mari festivaluri, precum Cannes, Locarno, Amsterdam etc. Sustinut de Canalul ARTE/France, alaturi de CNC si de ICR, programul ofera participantilor un triplu beneficiu: sa invete, sa produca un film si sa fie promovati ca cineasti.

Alesi de o comisie a televiziunii ARTE/France, care a analizat dosarele a aproape 80 de candidati, cei 12 tineri selectati pentru editia din 2012 vor petrece cinci saptamani in Bucovina impreuna cu cineasti din Europa si vor fi ghidati pas cu pas in realizarea documentarului.
Trainerii de anul acesta vor fi cineastii Rafi Pitts (Iran), Jeroen Berkvens (Olanda), Tania Rakhmanova si Jacques Deschamps (Franta).

Vor fi patru echipe a cate patru participanti. Ei vor avea acces la echipamente de productie si de post-productie necesare realizarii documentarelor, cele mai bune filme urmand sa fie trimise la festivaluri de film si retele de televiziune internationale.

×