x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Medalia de onoare" a primit menţiune specială

"Medalia de onoare" a primit menţiune specială

25 Oct 2010   •   00:00

Lungmetrajul "Medalia de onoare", în regia lui Călin Netzer, a primit sâmbătă seară menţiunea specială a juriului la cea de-a opta ediţie a Festivalului de Film de la Zagreb (17-23 octombrie), informează Mediafax. Pelicula lui Netzer a fost premiată pentru "un amestec simplu de politică, tragedie şi umor, redat cu afecţiune şi umanitate".

"Medalia de onoare" a obţinut, la sfârşitul lui noiembrie 2009, cinci premii la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, printre care cel pentru interpretare (Victor Rebengiuc), cel pentru scenariu (Tudor Voican), premiul special al juriului şi premiul FIPRESCI, dar şi premiul publicului la Festivalul de Film de la Torino. De asemenea, lungmetrajul a fost premiat, în martie, la Festivalul de Film de la Miami (SUA) cu o menţiune din partea juriului pentru competiţia internaţională şi o alta din partea juriului Cineuropa. Totodată, cu acest film, Călin Netzer a luat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2010, în timp ce Victor Rebengiuc a primit premiul de interpretare.

Montajul a fost realizat de Cătălin F. Cristuţiu, producătorul filmului este Liviu Mărghidan, iar producător delegat, Ada Solomon. Din distribuţie fac parte Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mircea Andreescu, Ion Lucian, Costică Drăgănescu şi Gabriel Spahiu.

×
Subiecte în articol: film