x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Metallica 3D deschide TIFF Sibiu 2014

Metallica 3D deschide TIFF Sibiu 2014

de Sebastian S. Eduard    |    24 Iun 2014   •   15:31
Metallica 3D deschide TIFF Sibiu 2014

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce anul acesta la Sibiu o secţiune specială de teme muzicale. Filmele dedicate unor mari personalităţi din lumea rock-ului vor rula în Bohemian Flow. Startul este dat chiar în prima zi de festival, de o peliculă 3D cu şi despre Metallica. Filmul revoluţionar “Metallica: Through the Never” prezintă imagini filmate în timpul concertelor live ale formaţiei, considerate un icon rock al anilor '80-'90. Materialele originale fac parte integrantă dintr-o poveste de sine stătătoare, despre unul dintre fanii artiştilor.

Joi, TIFF trece la muzică country şi aduce pe ecran legenda genului, Johnny Cash. Filmul “Walk the line” este structurat ca un flashback extins, declanşat când Cash se pregăteşte să apară pe scenă pentru extraordinarul său concert de la închisoarea Folsom. Pentru rolul din acest film, în care o întruchipează pe iubita lui Cash, Reese Witherspoon a obţinut Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal.

Kurt Cobain e sărbătorit vineri. La 20 de ani de la moartea artistului, TIFF îi dedică întreaga zi solistului trupei Nirvana. Două proiecţii speciale sunt programate în această zi – “Kurt and Courtney” vorbeşte despre dependenta de droguri a lui Kurt Cobain şi a soţiei sale, Courtney Love, dar şi despre diversele teorii ale conspiraţiei din jurul morţii artistului. În “Kurt Cobain: About a Son”, regizorul A.J. Schnack foloseşte interviurile înregistrate de jurnalistul muzical Michael Azerrad pentru cartea Come aş You Are: The Story of Nirvana.

În secţiunea specială Film din cadrul TIFF va mai rula şi “Ray”, deţinător al unui premiu Oscar, dar şi “Shine a Light”, o proiecţie în regia lui Martin Scorsese, despre legendara formaţie Rolling Stones.

Cea mai importantă manifestare cinematografică din Sibiu, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), începe miercuri şi aduce, în perioada 25 - 29 iunie, peste 50 de proiecţii în 7 spaţii diferite.




×