x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Muzică şi filme, într-o combinaţie contemporană

Muzică şi filme, într-o combinaţie contemporană

12 Feb 2016   •   21:49
Muzică şi filme, într-o combinaţie contemporană

E peste tot: în săli de spectacole, în aer, pe stradă, în maşini, la cinema. Pentru că ritmul e esenţa lucrurilor vii, prima ediţie din 2016 a Festivalului de film scurt ShortsUP e dedicată legăturii dintre muzică şi film.

Orchestra Symphactory condusă de dirijorul Daniel Jinga va crea, live, coloana sonoră a unei colecţii de scurtmetraje româneşti timpurii, aduse pe ecran cu sprijinul Arhivei Naţionale de Film. Printre peliculele ce vor prinde ritm sub bagheta dirijorului se numără „Haplea” (r. Marin Iordan, 1927), cel mai vechi film de animaţie românesc păstrat în Arhiva Naţională de Film, dar şi „Bucureşti, oraşul contrastelor” (r. Kurt Wesse, Paul Călinescu, 1936), un documentar despre viaţa socială a capitalei interbelice. A doua parte a programului ShortsUP Musicology este un tribut adus filmului muzical contemporan şi o serie de scurtmetraje în care ritmul şi mişcarea au cel mai important rol.

Sâmbătă şi duminică, 27 şi 28 februarie, începând de la ora 20.00, Sala Radio din centrul Capitalei va găzdui evenimentul ShortsUP Musicology, un dialog dinamic între cinema şi muzică.
 

×