x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Oana Pellea, pe covorul roşu la Berlinală

Oana Pellea, pe covorul roşu la Berlinală

19 Ian 2010   •   00:00

Actriţa Oana Pellea va fi prezentă la premiera mondială a peliculei "Bibliothèque Pascal", de Szabolcs Hajdu, care rulează în secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (11-21 februarie).

"Este a doua colaborare cu regizorul Hajdu. Un regizor în care cred, un regizor care are un univers aparte. Mi-a făcut mare plăcere să lucrez împreună cu el", a povestit actriţa despre experienţa colaborării sale cu Szalbocs Hajdu, pe care l-a descris drept "un regizor de un profesionalism de invidiat şi care iubeşte şi respectă actorul". "Este înconjurat de o echipă de actori şi de tehnicieni de excepţie", şi-a mai amintit Oana Pellea, spunând că la 17 februarie va vedea pentru prima dată filmul în care a jucat în limba română, notează Mediafax.

Filmul prezintă calvarul călătoriilor şi iubirilor Monei Paparu, o mamă care-şi creşte fetiţa singură. "Bibliothèque Pascal" este o coproducţie între Filmartners şi Katapultfilm, cu participarea GillesMann Filmproduktion şi cu sprijinul TV2 şi Eurimages. Printre actorii din rolurile principale se numără Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Shamgar Amram, Mihai Constantin, Lujza Hajdu, Ion Sapdaru.

Regizorul Szabolcs Hajdu s-a născut în 1972 în Debrecen (Ungaria). După terminarea Facultăţii de Teatru şi Film, începând din anii '90, a lucrat ca actor. În anul 2000 a realizat primul lui film de lung metraj, intitulat "Sticky Business", care în 2001 la Szemle a câştigat premiul pentru cel mai bun film de debut. Al doilea film, "White Palms", a avut premiera internaţională la Cannes şi a fost foarte apreciat la diferite festivaluri rulând în numeroase cinematografe din străinătate.

Festivalul de Film de la Berlin, aflat la cea de-a 60-a ediţie, este unul dintre cele mai mari evenimente de gen. Anul acesta, în competiţie au fost incluse şi cele mai recente filme ale lui Roman Polanski şi Martin Scorsese.

×
Subiecte în articol: film